Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Acem pilavı
Acem pilavı
Pratik Acem pilavı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı kakule
500 gram kuşbaşı koyun eti
2 adet kuru soğan
3 su bardağı kaynamış et suyu
6 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı çamfıstığı
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım tatlı kaşığı öğütülmüş karanfil
tuz

Hazırlanışı: Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. Sonrasında suyunu süzdürüp iyice yıkayın. Kuş üzümlerinin saplarını temizleyip, şişmesi için, yarım saat ılık suda bekletin. Kakulelerin kabuklarını ayırıp, tohumlarını havanda dövün. Geniş bir tencerede önce tereyağının yarısını eritin ve etleri yağda kavurun. Et, suyunu bırakıp tekrar çekince, yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Hafif tuzlayın ve pembeleşene dek kavurun. Tencereye 1 su bardağı su ilave edin. Etleri, yumuşayıncaya dek ve suyunu arada kontrol ederek, kısık ateşte 45 dakika pişirin. Etler pişince tencereden alıp fazla suyunu süzün ve pilavı pişireceğiniz yayvan bir tencereye aktarın. Üzerine tüm baharatları ve tuzu katıp karıştırın. Yıkanmış pirinci etlerin üzerine döküp yayın ve hiç karıştırmadan 3 bardak kaynamış et suyunu ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte, pirinci suyunu çekene dek 15 dakika pişirin. Pilavı ateşten alın, tencerenin ağzını bezle ya da kağıt havluyla örtün ve kapağını sıkıca kapatıp 20 dakika demlendirin. Sonrasında servis tabağına ters çevirip servis yapın.


Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. Sonrasında suyunu süzdürüp iyice yıkayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Küçük bir kapta maya ve pudra şekerini karıştırıp, 1 kahve fincanı kadar su ile eziniz. 2 kahve fincanı un ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, kasenin üstüne bir kapak kapatıp, 20 dakika bekletiniz.

3 adet patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Tuzla ovup yıkayın. Kurulayıp kızgın yağda kızartın.

Wow Hotels Convention Center'ın usta aşçısı Mehmet Yalçınkaya'nın aşk temalı mönüsünden hafif bir başlangıç yemeği.

Ön hazırlık olarak brüksel lahanasını az suda haşlayın. Patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük doğrayın.

Meşhur analı kızlı yemeğinin nasıl yapıldığını merak edenler bilgisayar başına. Bulgur yemekleri konusunda uzman Nursen Doğan sizler için bu özel tarifi paylaştı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri