Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Acem pilavı
Acem pilavı
Pratik Acem pilavı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı kakule
500 gram kuşbaşı koyun eti
2 adet kuru soğan
3 su bardağı kaynamış et suyu
6 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı çamfıstığı
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım tatlı kaşığı öğütülmüş karanfil
tuz

Hazırlanışı: Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. Sonrasında suyunu süzdürüp iyice yıkayın. Kuş üzümlerinin saplarını temizleyip, şişmesi için, yarım saat ılık suda bekletin. Kakulelerin kabuklarını ayırıp, tohumlarını havanda dövün. Geniş bir tencerede önce tereyağının yarısını eritin ve etleri yağda kavurun. Et, suyunu bırakıp tekrar çekince, yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Hafif tuzlayın ve pembeleşene dek kavurun. Tencereye 1 su bardağı su ilave edin. Etleri, yumuşayıncaya dek ve suyunu arada kontrol ederek, kısık ateşte 45 dakika pişirin. Etler pişince tencereden alıp fazla suyunu süzün ve pilavı pişireceğiniz yayvan bir tencereye aktarın. Üzerine tüm baharatları ve tuzu katıp karıştırın. Yıkanmış pirinci etlerin üzerine döküp yayın ve hiç karıştırmadan 3 bardak kaynamış et suyunu ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte, pirinci suyunu çekene dek 15 dakika pişirin. Pilavı ateşten alın, tencerenin ağzını bezle ya da kağıt havluyla örtün ve kapağını sıkıca kapatıp 20 dakika demlendirin. Sonrasında servis tabağına ters çevirip servis yapın.


Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. Sonrasında suyunu süzdürüp iyice yıkayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını 160 derecede ısıtın. Malzemeleri derin bir kabın içine alın. İyice karıştırın, sonrasında yoğurun.

Dondurma, vanilya ve sütü shaker’a alın. İyice çalkalayıp servis bardağına aktarın.

Ön hazırlık olarak brüksel lahanasını az suda haşlayın. Patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük doğrayın.

Nihal Hanım'dan ilginç bir yemek tarifi..

Lahana yapraklarını tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın. Midyeleri 15 dakika suda bekletip süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri