Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavı
Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavı
Pratik Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavı Tarifi

Ekranların Japon Yıldızı AYUMİ TAKANO, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için Japon mutfağına özgü bir pilav tarifi verdi. Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavını çok beğeneceksiniz.

Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
1 adet tavuk göğsü
yarım havuç
1 taze soğan
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı beyaz şarap
karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
4 adet şitaki mantarı

Hazırlanışı: Pirinci nişastası çıkana kadar iyice yıkıyoruz. Sonra bir tencereye alıyoruz. Pirincin suyunu süzdükten sonra yarım saat bekletebilirsiniz. Tavuk göğsünü ince ince kesiyoruz. Sırayla bütün malzemeleri ince ince doğruyoruz. Havucu rendeliyoruz. Eğer kuru şitaki mantarı kullanıyorsanız suyunu atmayın. Bunu da pilavımızda kullanacağız. Tavuk, şitaki mantarı ve havucu, tencereye koyduğumuz pirincin üzerine ekliyoruz. Şitaki mantarının suyuna bir tatlı kaşığı tuz, biraz karabiber, 2 çorba kaşığı soya sosu ve 1 çorba kaşığı beyaz şarap ilave ediyoruz ve pirincin üzerine ekliyoruz. Suyunu da ilave ediyoruz. 1 bardak pirinç için 1.5 su bardağı su kullanıyoruz. Şitaki mantarının da suyunu kullandığımız için 1 su bardağı su yeterli olacaktır. Tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz. Taze soğan ilave edip, karıştırıyoruz.

Not: Şitaki mantarını büyük zincir marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Diyet yapanlar için yağsız, lezzetli bir Japon pilavı.

Afiyet Olsun


Ekranların Japon yıldızı AYUMİ TAKANO, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için Japon mutfağına özgü bir pilav tarifi verdi. Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavını çok beğeneceksiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derya Aydın'ın Okurken bile ağzınızınızın suyu akıcak dediği iddialı bir tarifi...

Anneler Günü için sevgiyle yapılmış bir anne yemeği. Yemekevi.tv'nin konuk annesi Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin oldu.

Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.

Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçılarından Alaaddin Kızılca lezzetli çorbalarımızdan biri olan yuvarlamanın tarifini sizlerle paylaştı...

Eti robotta irice çekip bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış kırmızı biber, tuz ve karabiber ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri