Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavı
Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavı
Pratik Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavı Tarifi

Ekranların Japon Yıldızı AYUMİ TAKANO, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için Japon mutfağına özgü bir pilav tarifi verdi. Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavını çok beğeneceksiniz.

Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
1 adet tavuk göğsü
yarım havuç
1 taze soğan
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı beyaz şarap
karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
4 adet şitaki mantarı

Hazırlanışı: Pirinci nişastası çıkana kadar iyice yıkıyoruz. Sonra bir tencereye alıyoruz. Pirincin suyunu süzdükten sonra yarım saat bekletebilirsiniz. Tavuk göğsünü ince ince kesiyoruz. Sırayla bütün malzemeleri ince ince doğruyoruz. Havucu rendeliyoruz. Eğer kuru şitaki mantarı kullanıyorsanız suyunu atmayın. Bunu da pilavımızda kullanacağız. Tavuk, şitaki mantarı ve havucu, tencereye koyduğumuz pirincin üzerine ekliyoruz. Şitaki mantarının suyuna bir tatlı kaşığı tuz, biraz karabiber, 2 çorba kaşığı soya sosu ve 1 çorba kaşığı beyaz şarap ilave ediyoruz ve pirincin üzerine ekliyoruz. Suyunu da ilave ediyoruz. 1 bardak pirinç için 1.5 su bardağı su kullanıyoruz. Şitaki mantarının da suyunu kullandığımız için 1 su bardağı su yeterli olacaktır. Tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz. Taze soğan ilave edip, karıştırıyoruz.

Not: Şitaki mantarını büyük zincir marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Diyet yapanlar için yağsız, lezzetli bir Japon pilavı.

Afiyet Olsun


Ekranların Japon yıldızı AYUMİ TAKANO, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için Japon mutfağına özgü bir pilav tarifi verdi. Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavını çok beğeneceksiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri soyup tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanları hafifçe pembeleştirin.

Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birinin üzerine bu karışımdan sürün.

Ayşe Tüter'in tarifi

Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Eritilmiş margarin, yumurta, kabartma tozu ve tuz ekleyip yoğurun.

İlk önce soğan, pırasa, havuç, patates, fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin. Önce fasulyeyi koyup 10 dakika pişirin. Diğer sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri