Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İstanbul pilavı
İstanbul pilavı
Pratik İstanbul pilavı Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
50 gram iç badem
1 adet tavuk göğsü
iki buçuk su bardağı su
bir tutam safran
1 su bardağı bezelye
1 çay kaşığı toz zencefil
tuz
50 gram kabuksuz antepfıstığı

Hazırlanışı: Pirinci yarım saat kadar tuzlu sıcak suda bekletin. Sonrasında iyice yıkayıp, suyunu süzdürün. Tereyağında bademleri 1-2 dakika kavurun. Üzerine pirinci ekleyip, 5 dakika birlikte kavurun. Tavuk etini haşlayıp, suyunu ayrı bir yere süzün. Safranı yarım kahve fincanı suda 30 dakika bekletin ve sonrasında tavuk suyuna ilave edin. Tavuk etini didikleyin. Bezelye, zencefil ve tuzu kavurduğunuz pirince ilave edin. Üzerine safranlı kavuk suyunu döküp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı ocaktan indirip, içine fıstıkları ekleyin ve demlendikten sonra servis yapın.


Pirinci yarım saat kadar tuzlu sıcak suda bekletin. Sonrasında iyice yıkayıp, suyunu süzdürün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tatlı biber, acı biber ve domates salçalarını derin bir kaba alın.

Fırın 200 derecede ısıtılır. İki düzine küçük kek kalıbı ya da kek kalıpları yağlanır. Bir kaseye unlar, karbonat, tuz ve kuru meyveler konur.

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin.

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Yemekevi.tv'de muhteşem bir tatlı tarifi. Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu'nun yaptığı safranlı elma tatlısına bayılacaksınız.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri