Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İstanbul pilavı
İstanbul pilavı
Pratik İstanbul pilavı Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
50 gram iç badem
1 adet tavuk göğsü
iki buçuk su bardağı su
bir tutam safran
1 su bardağı bezelye
1 çay kaşığı toz zencefil
tuz
50 gram kabuksuz antepfıstığı

Hazırlanışı: Pirinci yarım saat kadar tuzlu sıcak suda bekletin. Sonrasında iyice yıkayıp, suyunu süzdürün. Tereyağında bademleri 1-2 dakika kavurun. Üzerine pirinci ekleyip, 5 dakika birlikte kavurun. Tavuk etini haşlayıp, suyunu ayrı bir yere süzün. Safranı yarım kahve fincanı suda 30 dakika bekletin ve sonrasında tavuk suyuna ilave edin. Tavuk etini didikleyin. Bezelye, zencefil ve tuzu kavurduğunuz pirince ilave edin. Üzerine safranlı kavuk suyunu döküp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı ocaktan indirip, içine fıstıkları ekleyin ve demlendikten sonra servis yapın.


Pirinci yarım saat kadar tuzlu sıcak suda bekletin. Sonrasında iyice yıkayıp, suyunu süzdürün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beyaz,çikolatayı küçük parçalara bölüp yarım su bardağı kremayla birlikte karıştırarak benmari usulü eritin.

lspanak yapraklarını yıkayıp ince kıyın.Üzerine çok az tuz serperek ovun. Peyniri ezip ıspanaklara ilave ederek harç yapın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Erimiş margarin ile şekeri çırpın. Un ve kabartma tozu ekleyin. Küçük parçalar kopartıp yuvarlak şekiller verin. 290oC’de ısıtılımış fırında pişirin.

Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri