Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İstanbul pilavı
İstanbul pilavı
Pratik İstanbul pilavı Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
50 gram iç badem
1 adet tavuk göğsü
iki buçuk su bardağı su
bir tutam safran
1 su bardağı bezelye
1 çay kaşığı toz zencefil
tuz
50 gram kabuksuz antepfıstığı

Hazırlanışı: Pirinci yarım saat kadar tuzlu sıcak suda bekletin. Sonrasında iyice yıkayıp, suyunu süzdürün. Tereyağında bademleri 1-2 dakika kavurun. Üzerine pirinci ekleyip, 5 dakika birlikte kavurun. Tavuk etini haşlayıp, suyunu ayrı bir yere süzün. Safranı yarım kahve fincanı suda 30 dakika bekletin ve sonrasında tavuk suyuna ilave edin. Tavuk etini didikleyin. Bezelye, zencefil ve tuzu kavurduğunuz pirince ilave edin. Üzerine safranlı kavuk suyunu döküp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı ocaktan indirip, içine fıstıkları ekleyin ve demlendikten sonra servis yapın.


Pirinci yarım saat kadar tuzlu sıcak suda bekletin. Sonrasında iyice yıkayıp, suyunu süzdürün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk etini kaynar suda haşlayıp tuzunu ekleyin. Eti kevgirle bir tabağa alıp suyunu başka bir kaba süzün.

Derin bir kabın içine un, yumurta ve tuzu alarak iyice yoğurun. 1 cm kalınlığında açın

Azzur Restaurant şefi Orhan Demirok'tan sunumuyla da çok dikkat çekici bir salata. Sevgiliye özel yemek yapmak isteyenler mutlaka denemeli...

Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. İçine mayayı, çiçek yağını, suyunu koyup, unun üzerine de şekeri ve tuzu serpiştiriyoruz.

Tencereye eti, yağı ve ince kıyılmış soğanı aktarın. Et, suyunu salıp çekinceye dek hızlı ateşte kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri