Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İç pilav
İç pilav
Pratik İç pilav Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
50 gram kuzu ciğeri
1 adet küçük boy soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı pirinç
bir buçuk su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı kuş üzümü, dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı yenibahar, tuz

Hazırlanışı: Soğanı küçük doğrayıp, tereyağında kavurun. Minik doğranmış ciğeri de yağa ekleyip, kavurun. Ardından, yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyin. Üzerine sıcak su ilave edip, tuzunu ayarlayın ve kısık ateşte pilavı pişirin. Ayrı bir yerde de dolmalık fıstık, kuş üzümünü, 1 çorba kaşığı sıvıyağla kavurun. Ocaktan aldığınız pilava, yenibahar, fıstık ve üzümü ekleyin. İyice harmanlayarak servis yapın.


Soğanı küçük doğrayıp, tereyağında kavurun. Minik doğranmış ciğeri de yağa ekleyip, kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklanmış ve kılçığı çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayıp tencereye alın.

Bayramda sevdiklerinize ikram edeceğiniz minik tatlıları evde kendiniz yapın...

Bir kaseye kepekli ve beyaz un konup karıştırılır. Tereyağı veya margarin parçalara ayrılıp konur ve parmak uçları ile birbirine yedirilir.

Çukur bir tencereye 2 litre su koyun. Bir yemek kaşığı tuz ve yeteri kadar sıvı yağ koyup kaynatın.

Göbek salatayı, aldilya yapraklarını ve rokaları iyice yıkayarak ince ince doğrayın. Salatanın üzerini süslemek için bir iki dilim ayırdıktan sonra havuçları rendeleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri