Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İç pilav
İç pilav
Pratik İç pilav Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
50 gram kuzu ciğeri
1 adet küçük boy soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı pirinç
bir buçuk su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı kuş üzümü, dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı yenibahar, tuz

Hazırlanışı: Soğanı küçük doğrayıp, tereyağında kavurun. Minik doğranmış ciğeri de yağa ekleyip, kavurun. Ardından, yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyin. Üzerine sıcak su ilave edip, tuzunu ayarlayın ve kısık ateşte pilavı pişirin. Ayrı bir yerde de dolmalık fıstık, kuş üzümünü, 1 çorba kaşığı sıvıyağla kavurun. Ocaktan aldığınız pilava, yenibahar, fıstık ve üzümü ekleyin. İyice harmanlayarak servis yapın.


Soğanı küçük doğrayıp, tereyağında kavurun. Minik doğranmış ciğeri de yağa ekleyip, kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...

Tereyağını eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.

Baklaları yıkayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra 1 parmak kalınlığında doğrayın. Et suyunu tencereye alıp baklaları ilave ederek pişirin.

Fırını 160 derecede ısıtın. Malzemeleri derin bir kabın içine alın. İyice karıştırın, sonrasında yoğurun.

Süt, 1 su bardağı un, 1 su bardağı tozşeker ve 1 adet yumurtanın sarısını iyice çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri