Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Vişneli turta
Vişneli turta
Pratik Vişneli turta Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
1 kg vişne
1 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
125 gram oda sıcaklığında margarin
yarım çay bardağı pudraşekeri
1 adet yumurtanın sarısı
bir buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
krema için: 1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurta
1 su bardağı süt

Hazırlanışı: Nişasta, tozşeker ve çekirdekleri çıkartılmış vişneleri tencerede karıştırın. Bir-iki taşım kaynatıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığındaki margarin, pudraşekeri ve yumurta sarısını karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Hamuru yoğurup, yağlı kağıt serilmiş yuvarlak kelepçeli kek kalıbına yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleştirin. Krema malzemelerini bir tencereye alıp karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Pişen tart hamurunu kelepçeli kalıptan çıkartıp servis tabağına alın. Üzerine, pişirip ılıttığınız kremayı yayın. Kremanın üzerine pişirdiğiniz vişneleri dizin. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra, dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra


Nişasta, tozşeker ve çekirdekleri çıkartılmış vişneleri tencerede karıştırın. Bir-iki taşım kaynatıp soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.

Margarini eritin. Zeytinyağı, yoğurt, ılınmış margarin, 1 adet yumurta (bir tanesini üzerine sürmek için ayırın), karabiberi karıştırın.

Portakallı jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, içinden yarım su bardağı jöleyi kenara ayırın.

Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri