Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Vişneli pasta
Vişneli pasta
Pratik Vişneli pasta Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
Çikolatalı pandispanya için:
4 yumurta
250 gram tozşeker
175 gram un
50 gram kakao
çikolatalı krema için: 1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
200 gram bitter çikolata
vişne reçeli
süslemek için: vişne taneleri, çikolata

Hazırlanışı: Çikolatalı pandispanya için, 4 yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Un ve kakaoyu bir kaba eleyin. Yumurtalı karışıma kakaolu unu yavaş yavaş ilave edip çırpın. Kelepçeli yuvarlak kek kalıbının içini yağlayın ve içine karışımı doldurun. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Kalıbından çıkarmadan soğutun. Çikolatalı krema için, kremşantiyi bir bardak sütle mikserle çırpın ve bitter çikolatayı eritip karıştırın. Pandispanyanın üzerine bolca vişne reçeli sürün. Çikolatalı kremayı üzerine ekleyin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Rendelenmiş çikolata parçaları ve vişne taneleriyle süsleyip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Çikolatalı pandispanya için, 4 yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Un ve kakaoyu bir kaba eleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karıştırma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı, sıvıyağı, sütü koyup karıştırıyoruz.

Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin.

Patlıcanı tamamen soyup geniş bir kaba rendeleyin. Üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi, kaşar peyniri ve galeta ununun yarısını ekleyin.

Bulguru yıkayıp süzün. Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın.

Eskişehir mutfağından muhteşem bir tatlı. Yöresel tatlılara ilgi duyanlar bu tarifi mutlaka denemeli.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri