Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Vişneli bisküvi pastası
Vişneli bisküvi pastası
Pratik Vişneli bisküvi pastası Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
500 gram vişne
6 çorba kaşığı vişne reçeli
2-3 paket kakaolu bisküvi
1 çay bardağı kakao
6-7 yumurta akı
1 tatlı kaşığı hindistancevizi

Hazırlanışı: Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Fırını 150 dereceye ayarlayıp ısıtın. Bisküvileri robotta ezerek un haline getirin. Kakao ilave edip karıştırın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Bisküvili karışıma ekleyip karıştırın. Hazırladığınız hamuru dörde bölün. 20 cm çapındaki 4 tart kalıbını yağlı kağıtla kaplayıp hamuru kalıplara bölüştürün ve fırında 30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Bisküvilerden birini servis tabağına alıp üzerine reçel sürüp vişneleri dizin. Diğer bisküvileri aralarına reçel sürüp vişne dizerek üst üste dizin. Üzerine hindistancevizi serpip buzdolabında 15 dakika bekletin. Dilimleyip servis yapın.


Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Fırını 150 dereceye ayarlayıp ısıtın. Bisküvileri robotta ezerek un haline getirin. Kakao ilave edip karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Haşhaş tohumunu 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Sarmısağı soyun, ezin ve galeta unu ile karıştırın.

Sütü bir tencereye alın. Tozşeker, 2 çorba kaşığı nişasta ve pirinç ununu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırın. Yağı tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın.Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir.

Derin bir kasede yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. süt ve sıvıyağ ekleyip, çırpmaya devam edin.

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri