Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Truf pasta
Truf pasta
Pratik Truf pasta Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
400 gram krema
300 gram beyaz çikolata
4 adet bisküvi
30 gram tereyağı
üzerine: böğürtlen reçeli

Hazırlanışı: Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağını bir tavaya alıp ocakta eritin. Bisküvileri ezip eritilmiş tereyağı ile karıştırın. Homojen bir karışım elde etmek için iyice karıştırın. Bu karışımı kalp şeklindeki pasta kalıbının altına düzgün bir şekilde yayın. Tereyağının biraz donması için buzdolabında 15 dakika soğutun. Kremayı ilk 3 dakika yavaş hızda, sonraki 10 dakika yüksek hızda mikserleyin. Krema çırpılırken, eritilmiş çikolatayı yavaş yavaş karıştırıp soğumasını sağlayın. Mikserin ayarını düşürüp beyaz çikolatayı yavaş yavaş ekleyin. 1-2 dakika yüksek hızda karıştırın. Koyu kıvamda bir krema elde edin. Çok fazla bekletmeden bir spatula yardımıyla kalıplardaki soğumuş tereyağlı bisküvinin üzerine kremayı koyun. Donması için buzdolabında 1 saat beklettikten sonra kalıplardan çıkarın. Bisküvili kısmı alta gelecek şekilde servis tabağına alın. Üzerine böğürtlen reçeli koyarak servis edebilirsiniz.

Aşçının notu: Böğürtlen reçeli yerine evinizde ne varsa, çilek, vişne, frambuaz reçeli kullanabilirsiniz.


Beş yıldızlı aşçı İlknur Ateşoğlu'nun pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattığı truf pastayı evde kolayca yapabilecek, yeni tatlar deneme fırsatı bulacaksınız...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp incecik kıyın.

İftar ve sahur sofraları için hafif ve pratik bir yemek tarifi...

Patlıcanı közleyip, kabuklarını soyun ve incecik kıyın. Limon suyunu ilave edin.

Home Store Cafe pastacılarından Ayhan Lafçı'dan pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çok pratik, kalorisi az diyet bir kurabiye. Formuna özen gösterenler bu kurabiyeyi mutlaka denemeli.

Su ve şekeri 30 dakika kadar kaynatın. Küp şeklinde doğranmış meyveleri, kakule tohumu ve damla sakızı da ekleyerek, 30 dakika daha kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri