Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebze festivali
Sebze festivali
Pratik Sebze festivali Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg ıspanak
2 demet maydanoz
yarım kg patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet haşlanmış havuç
1 su bardağı krema
4 adet yumurta
yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı tuzlu fıstık
karabiber, tuz

Hazırlanışı: Ispanağı haşlayıp süzün ve sıkın. Maydanozla birlikte incecik kıyın. Patatesleri haşlayıp ezin. Haşlanmış bezelye ve rendelenmiş havucu ekleyin. Yumurta, beyaz peynir, krema, tuz ve karabiberle birlikte karıştırın. Fırın tepsisine yayın. Üzerine parçalanmış tereyağını koyun. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alınca rendelenmiş kaşar peynirini ve fıstığı serpip, servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Ispanağı haşlayıp süzün ve sıkın. Maydanozla birlikte incecik kıyın. Patatesleri haşlayıp ezin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Elmaların kabuklarını soyun. Üzerlerinden kapak kesip kenara ayırın. Elmaların çekirdek yataklarını çıkarıp tencereye alın.

Ramada Plaza İstanbul Executive Chef'i Mehmet Uzunöz'den Saray mutfağına ait bir tarif. Sultanlara, krallara, padişahlara sunulan bu yemeği siz de deneyin...

Patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.

Şerbet malzemesini kaynatıp, soğumaya bırakın. Yumurtaları iyice çırpın. Yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin.

Osmanlı Mutfağı'nın unutulan bayram tatlılarından biri. Hazırlanışı da oldukça basit. Bayramda farklı bir tatlı yapmak isteyenler bu tarifi denemeli...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri