Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebze festivali
Sebze festivali
Pratik Sebze festivali Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg ıspanak
2 demet maydanoz
yarım kg patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet haşlanmış havuç
1 su bardağı krema
4 adet yumurta
yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı tuzlu fıstık
karabiber, tuz

Hazırlanışı: Ispanağı haşlayıp süzün ve sıkın. Maydanozla birlikte incecik kıyın. Patatesleri haşlayıp ezin. Haşlanmış bezelye ve rendelenmiş havucu ekleyin. Yumurta, beyaz peynir, krema, tuz ve karabiberle birlikte karıştırın. Fırın tepsisine yayın. Üzerine parçalanmış tereyağını koyun. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alınca rendelenmiş kaşar peynirini ve fıstığı serpip, servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Ispanağı haşlayıp süzün ve sıkın. Maydanozla birlikte incecik kıyın. Patatesleri haşlayıp ezin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı için basit ve lezzetli bir et yemeği tarifi. Osmanlı ve saray mutfağının yemeklerinden biri olan bu tarifi mutlaka deneyin!

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Tavuğu keskin bir bıçakla parçalara ayırıp iyice yıkayın. Bir tencerede margarini eritin.

Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin.

Kuru maya kullanıyor iseniz bir miktar ılık su ile çözdürüp kabarmasını bekledikten sonra (5 dk) hamuru yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri