Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Profiterol
Profiterol
Pratik Profiterol Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
100 gram margarin
1 su bardağı su
1.5 su bardağı un
4 yumurta
krema için: 1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı tozşeker
1.5 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
2 yumurta
50 gram margarin
üzeri için: 100 gram bitter çikolata
5-6 çilek

Hazırlanışı: Krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpın. Derin bir tavada margarini etirin ve kremalı karışımı ekleyin. Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirip ılınmaya bırakın. Margarini geniş bir tencerede eritin. Suyu ilave edip bir taşım kaynatın. Unu ilave edip çırpma teli ile sürekli çırparak koyu kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar pişirin. Hamuru ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru soğuttuktan sonra yoğurma kabına alın. Yumurtaları teker teker ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 140 derece fırında hamurlar pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından alıp soğutun. Profiterollerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip içlerine birer tatlı kaşığı krema doldurun. Servis tabağına alıp üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin. Çilek ile süsleyip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Portakal ve ananas suyunu bir kapta karıştırın. Elmaların kabuklarını soyup dörde bölün ve çekirdekli kısımlarını temizleyin.

Çocukların çok seveceği, oldukça pratik bir tatlı...

Peynirleriyle meşhur Kars mutfağından değişik bir yemek tarifi... Biraz zahmetli bir yemek olabilir ama buna değer...

Öncelikle bulguru üzerini geçecek kadar su ekleyip, şişmesi için bekletin.

Fasulyeyi yıkayıp uç kısımlarını ve kılçıklarını temizleyerek kenara alın. Patatesleri soyup iri doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri