Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Portakal soslu pasta
Portakal soslu pasta
Pratik Portakal soslu pasta Tarifi

Malzemeler: 10-12 kişilik
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
2 portakalın suyu
3 çorba kaşığı pudraşekeri
1 çorba kaşığı mısır  nişastası
Çekilmiş antep fıstığı
Badem içi
kek için: 3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
30gr. Margarin
4 çorba kaşığı kakao
1.5 su bardağı un
yarım paket vanilya
1 paket kabartma tozu
krema için: 2 Su bardağı süt
1 yumurta 2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tozşeker
1 paket labne peyniri
1 paket vanilya

Hazırlanışı: Keki hazırlamak için margarini eritip ılıtın. Şeker ve yumurtaları mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Margarin, elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Kek harcını yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-30 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Krema için süt, yumurta, un ve şekeri sos tenceresinde muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Çırpılmış labne peyniri ve vanilyayı ekleyip bir taşım daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Keki ıslatmak için sütü ısıtıp kakaoyu ekleyin. Ocaktan alıp ılımaya bırakın. Portakal sosu için portakal suyu, pudraşeker ve nişastayı sos tenceresinde koyu bir kıvama gelene kadar pişirin. Ilımaya bırakın. Kek soğuduktan sonra enine ikiye kesin. Keklerden birini sütle ıslatıp servis tabağına alın. Üzerine kremanın üçte birini yayıp diğer keki üstüne kapatın. Kalan kakaolu sütle keki ıslatın. Artan kremayı kekin her tarafını kaplayacak şekilde spatula yardımıyla üzerine sürün. Portakallı sosu üzerine gezdirerek dökün. Çekilmiş antep fıstığı ve badem içi ile süsleyin. Buzdolabından 2-3 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.


Keki hazırlamak için margarini eritip ılıtın. Şeker ve yumurtaları mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, nane, kimyon, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun. Küçük köfte şeklinde yuvarlayın ve yağda kızartın.

Ayıklanmış fasulyeleri yıkayıp bir tencereye dizin. Her dizdiğiniz sıraya domates, soğan, şeker, tuz ve limondan serpiştirin.

Yumurta, margarin, ve tozşekeri, derin ve geniş bir kabın içinde karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.

Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

Patlıcanları iri parçalar halinde doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Daha sonra suyunu süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri