Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pelteli pasta
Pelteli pasta
Pratik Pelteli pasta Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
Keki için:
4 adet yumurta
4 çorba kaşığı tozşeker
5 çorba kaşı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
4 adet armut
1 kase vişne
2 çorba kaşığı bal
peltesi için: 1 su bardağı su
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı vişne suyu
2 çorba kaşığı tozşeker
süslemek için: 2 çorba kaşığı hindistancevizi
1 çorba kaşığı toz antepfıstığı

Hazırlanışı: Keki hazırlamak için, yumurtaları tozşekerle çırpın. Üzerine un, kabartma tozu ve kakao ekleyin. 25 cm çapındaki kek kalıbını yağlayıp hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine bal gezdirin. Armutları soyup ikiye böldükten sonra çekirdeklerini çıkarın. Armut ve vişneleri kekin üzerine dizip kenara alın. Pelteyi hazırlamak için, bir tencerede su, nişasta ve vişne suyunu pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Ocağa oturtup tozşeker ilave edin. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Biraz ılıtıp meyvelerin üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletip hindistancevizi ve toz antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Keki hazırlamak için, yumurtaları tozşekerle çırpın. Üzerine un, kabartma tozu ve kakao ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Pirinci ayıklayıp iyice yıkayın. Pirincin üzerini geçecek kadar ılık tuzlu suda iye yarım saat bekletin.

Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın.

Çocuklar için çikolatalı bonbonlar

Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Domatesi soyup doğrayın. Balıkları soğuk suda iyice yıkayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri