Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pelteli pasta
Pelteli pasta
Pratik Pelteli pasta Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
Keki için:
4 adet yumurta
4 çorba kaşığı tozşeker
5 çorba kaşı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
4 adet armut
1 kase vişne
2 çorba kaşığı bal
peltesi için: 1 su bardağı su
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı vişne suyu
2 çorba kaşığı tozşeker
süslemek için: 2 çorba kaşığı hindistancevizi
1 çorba kaşığı toz antepfıstığı

Hazırlanışı: Keki hazırlamak için, yumurtaları tozşekerle çırpın. Üzerine un, kabartma tozu ve kakao ekleyin. 25 cm çapındaki kek kalıbını yağlayıp hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine bal gezdirin. Armutları soyup ikiye böldükten sonra çekirdeklerini çıkarın. Armut ve vişneleri kekin üzerine dizip kenara alın. Pelteyi hazırlamak için, bir tencerede su, nişasta ve vişne suyunu pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Ocağa oturtup tozşeker ilave edin. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Biraz ılıtıp meyvelerin üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletip hindistancevizi ve toz antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Keki hazırlamak için, yumurtaları tozşekerle çırpın. Üzerine un, kabartma tozu ve kakao ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şeker hastaları için pratik bir çorba tarifi

Balıkları temizledikten sonra bol suyla yıkayın. Geniş bir tencereye aktarın. Havuçları rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve defne yapraklarıyla birlikte tencereye aktarın

Bir kabın içinde sütü, ufalanmış bisküviyi, vanilyayı, kakaoyu ve tatlandırıcıyı iyice karıştırın

Tencereye suyu alın. Kabuğu soyulup küp seklinde doğranmış kabağı, kuru üzümü, tozşeker ve limon suyunu ilave edin.

Canlı olan ıstakozu testereli ve keskin bir bıçakla ikiye bölün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri