Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Parça çikolatalı ve şekerlemeli pasta
Parça çikolatalı ve şekerlemeli pasta
Pratik Parça çikolatalı ve şekerlemeli pasta Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
3 yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1.5 çay bardağı un
2.5 çorba kaşığı kakao
6 çorba kaşığı kiraz likörü
50 gram sütlü çikolata
250 gram tuzsuz lor peyniri
1 çay bardağı pudraşeker
50 gram soyulmuş badem
75 gram kiraz şekerlemesi
1 çorba kaşığı kıyılmış taze zencefil
150 ml krema
kakao

Hazırlanışı: Yumurtaları ve şekeri cam kaseye alın. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir kabın üzerine yerleştirin. Karşımı mikserle çırpın. Kaseyi suyun üzerinden alıp karışımı ılıtın. Un ve kakaoyu harmanlayıp bir kaba eleyin. Şekerli yumurtayı ekleyip çırpın. Karışımı yağlanmış 24 cm çapında bir kalıba dökün. Kaşığın tersiyle üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Keki soğutup enine 3 parça kesin. Üzerlerini 2 kaşık kiraz likörüyle ıslatın. Sütlü çikolatayı rendeleyin. Lor peynirini bir kapta mikserle çırpın. Çikolata, pudraşeker, badem, kiraz şekerlemesi, zencefil ve kalan kiraz likörünü ekleyip karıştırın. Kremayı bir kaba alıp mikserle iki misli kabarana kadar çırpın. Lor peynirli karışıma ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Kekin bir parçasını 24 cm’lik bir kalıbın kenar kısımlarını kapatacak şekilde dilimleyin. Kek kalıbının içine streç folyuyu dışına taşacak şekilde yerleştirin. Bütün kek parçalarından birini kalıbın tabanına yerleştirin. Kenarlarına dilimlediğiniz kek parçalarını dizin. Lor peynirli dondurmayı kalıba ilave edip üzerini düzeltin. Kalan yuvarlak kek parçasını dondurmanın üzerine yerleştirin. Streç folyoyla üzerini kapatıp buzlukta 12 saat bekletin. Pastayı streç folyo yardımıyla servis tabağına ters çevirerek alın. Üzerine ve kenarlarına kakao serpin. Servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Yumurtaları ve şekeri cam kaseye alın. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir kabın üzerine yerleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Polat Renaissance İstanbul Hotel aşçılarından Uğur Özkan Ersoy'dan Sebzeler ve makarnalar eşliğinde sunulan somon ızgara... Yaz ayları için hafif bir tarif...

Polat Renaissance İstanbul Hotel pastane mutfağından Emrah Moğultay'dan muhteşem bir kek. Dışı kek, içi akışkan çikolata olan bu tada bayılacaksınız.

Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar elinizle karıştırın.

Şeker hastaları için Dr. Gülseren Ünsün'ün taze uskumru buğulama tarifi..

Yaş maya kullanıyorsanız mayayı ılık suda eritin. Unları ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açın. eriyen mayayı bu havuza dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri