Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Papatya pastası
Papatya pastası
Pratik Papatya pastası Tarifi

Papatya pastası
Malzemeler: 6-8 kişilik
2 adet yumurta
yarım su bardağı pudraşekeri
250 gram + bir buçuk çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
bir tutam tuz
2 su bardağı un
yarım paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
içine: 2 su bardağı dövülmüş fındık
1 su bardağı pudraşekeri
3 adet yumurta
yarım çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 çay kaşığı vanilya
süslemek için: 150 gram kayısı marmeladı
yarım su bardağı badem
1 su bardağı dövülmüş antepfıstığı

Hazırlanışı: Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için yumurta ve pudraşekerini çırpın. Oda sıcaklığındaki margarin, rendelenmiş limon kabuğu ve tuz ilave edip yoğurun. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirin. Merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın ve geniş ağızlı bir bardağın tersi ile yuvarlaklar çıkarın. Çıkardığınız yuvarlakları kek kağıtları üzerine bastırarak yerleştirin. Bu kağıtları da küçük tartölet kalıplarının içine yerleştirip üzerlerine çatalla delikler açın. Her birinin üzerine kayısı marmeladı sürün. İç harç için dövülmüş fındık, pudraşekeri, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı karıştırın. Bu harcı tartölet kaplarının içine pay edin. 175 derece fırında pembe bir renk alana kadar pişirin. Pastalar piştikten sonra üzerlerini kayısı marmeladı sürün. Dövülmüş antepfıstığı serpin ve bademlerle papatya şekli vererek süsleyin.


Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için yumurta ve pudraşekerini çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

Vanilya çubuğunu bölüp süte katın ve kaynatın. Yumurta sarıları ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını toz şeker ile karıştırıp iyice beyazlaşana kadar mikserde çırpın. Vanilya çubuğunu çıkarıp sütü yumurtalı karışıma katın.

Soğanları ince doğrayın. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında fıstığı kavurun.

Kuşbaşı kuzu etini sıvıyağda soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve biber salçasını ilave edip, üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Krustadin için, tozşekerle unu karıştırın. Margarini ekleyin. Yumurta aklarını tek tek yedirerek çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri