Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Marmelatlı tartöletler
Marmelatlı tartöletler
Pratik Marmelatlı tartöletler Tarifi

Malzemeler: 15 adet
200 gram un
1 yumurta
3 çorba kaşığı tozşeker
125 gram tereyağı
1 çay bardağı pudraşekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 su bardağı + 1 çorba kaşığı ince çekilmiş badem
1 damla acıbadem esansı
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı ahududu marmeladı

Hazırlanışı: Yumurtayı bir kaba alıp mikserde iyice çırpın. Tereyağını buzdolabından alıp oda ısısında ılınmadan küp şeklinde kesin. Ahududu marmeladı ile 1 çorba kaşığı ince çekilmiş badem içini karıştırın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Pudraşekeri, 1 su bardağı ince çekilmiş badem ve şekeri ekleyip harmanlayın. Çırpılmış yumurta ve tereyağı karışımını ilave edip kısa sürede yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp üzerini nemli bir bezle örtün. Buzdolabında 1 saat bekletin. Önceden hazırlayıp buzdolabında beklettiğiniz hamurun üçte birini ayırın. Kalanını yağlanmış unlanmış küçük tart kalıplarına kenarlarını yükseltilerek yerleştirin. Kabarmaması için her tartöletin üzerinde kullanmak üzere 1 portakalın rendelenmiş kabuğunu ilave ederek tekrar yoğurun. İnce, yuvarlak hamurlar hazırlayın. Tartöletleri önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp (fırının ısısını kapamayın) ılınmaya bırakın ve ahududu marmeladından birer tatlı kaşığı tartöletlerin içine paylaştırın. Üzerini kenarlarından sıkıştırarak tamamen kapatacak şekilde hamurla örtün. Tekrar sıcak fırına verip üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Servis yapın.


Yumurtayı bir kaba alıp mikserde iyice çırpın. Tereyağını buzdolabından alıp oda ısısında ılınmadan küp şeklinde kesin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unun ortasını açıp, yumurta, yoğurt, 1 kahve fincanı sıvıyağ ve tuzu ilave edin.

Zeytinyağını tavaya alın. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip soteleyin. Havuç ve küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın.

Uzakdoğu soslarıyla lezzetlendirilmiş yemeklerden hoşlananlar için farklı bir tavuk yemeği tarifi. Zor gibi görünebilir ama tadına doyamayacaksınız...

Eskişehir'in vazgeçilmez hamurişlerinden biri. Sabah kahvaltılarına ve çay keyfine keyif katıyor.

Fırını önceden 170 derecede ısıtın. Yağı ve pekmezi ufak bir kapta düşük ısıda eritin. Ateşten aldıktan sonra zeytinyağını ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri