Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lorlu piramit pasta
Lorlu piramit pasta
Pratik Lorlu piramit pasta Tarifi

Malzemeler: 12 kişilik
200 gram margarin
5 su bardağı tuzsuz lor peyniri
2 adet yumurta
5 çay bardağı tozşeker
1 paket vanilya
32 adet pötibör bisküvi
2 adet muz

Hazırlanışı: Margarini tencerede eritin. Lor, yumurta, tozşeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alın. Düz bir zemine alüminyum folyo serip üzerine lor peynirli harçtan yayın. Üzerine yan yana olacak şekilde bir adet enlemesine bir adet boylamasına ve tekrar enlemesine olmak üzere üç sıra bisküvi dizin. (Bisküvilerin uzunluğu dört sıra olacak). Üzerine yeniden harç sürün. Önceki gibi bisküvi dizin. Yeniden harç sürün. Ortasına muzları bütün olarak yerleştirin. Muzun yanındaki bisküvilerin üzerine lorlu harçtan yayın. Folyoyu iki kenarından tutup kaldırarak piramit şekline getirin. Yarım saat buzlukta bekletin. Daha sonra buzdolabına indirin. Birkaç saat dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi


Margarini tencerede eritin. Lor, yumurta, tozşeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Vejetaryenler için pizza tarifi

Oktay Usta'dan ay çöreği tarifi

Ekmeklerin üzerine margarini sürün ve 6 dilimini tepsinin tabanına yayın. Maydanoz, soğan, mantar ve sivri biberi robottan geçirin.

Krep için yumurtaları çırpın. Un, tuz ve sütü ilave ederek çırpma teli ile çırpmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri