Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lorlu piramit pasta
Lorlu piramit pasta
Pratik Lorlu piramit pasta Tarifi

Malzemeler: 12 kişilik
200 gram margarin
5 su bardağı tuzsuz lor peyniri
2 adet yumurta
5 çay bardağı tozşeker
1 paket vanilya
32 adet pötibör bisküvi
2 adet muz

Hazırlanışı: Margarini tencerede eritin. Lor, yumurta, tozşeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alın. Düz bir zemine alüminyum folyo serip üzerine lor peynirli harçtan yayın. Üzerine yan yana olacak şekilde bir adet enlemesine bir adet boylamasına ve tekrar enlemesine olmak üzere üç sıra bisküvi dizin. (Bisküvilerin uzunluğu dört sıra olacak). Üzerine yeniden harç sürün. Önceki gibi bisküvi dizin. Yeniden harç sürün. Ortasına muzları bütün olarak yerleştirin. Muzun yanındaki bisküvilerin üzerine lorlu harçtan yayın. Folyoyu iki kenarından tutup kaldırarak piramit şekline getirin. Yarım saat buzlukta bekletin. Daha sonra buzdolabına indirin. Birkaç saat dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi


Margarini tencerede eritin. Lor, yumurta, tozşeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın.Yağı tencerede kızdırıp, soğan ve fıstığı ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün.

Kuzu karaciğerini zarından ayıklayarak, kıymaya yakın incelikte doğrayın.

Soğanı soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kavurun.

Öncelikle tozşeker ve yumurtayı derin bir kabın içinde çırpın. Üzerine sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.

Tost ekmeğinin üzerine beyaz peynir sürüp kaşar dilimlerini yerleştirin. Jambonları, kulak şekli vererek kürdanla ekmeğe batırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri