Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lorlu piramit pasta
Lorlu piramit pasta
Pratik Lorlu piramit pasta Tarifi

Malzemeler: 12 kişilik
200 gram margarin
5 su bardağı tuzsuz lor peyniri
2 adet yumurta
5 çay bardağı tozşeker
1 paket vanilya
32 adet pötibör bisküvi
2 adet muz

Hazırlanışı: Margarini tencerede eritin. Lor, yumurta, tozşeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alın. Düz bir zemine alüminyum folyo serip üzerine lor peynirli harçtan yayın. Üzerine yan yana olacak şekilde bir adet enlemesine bir adet boylamasına ve tekrar enlemesine olmak üzere üç sıra bisküvi dizin. (Bisküvilerin uzunluğu dört sıra olacak). Üzerine yeniden harç sürün. Önceki gibi bisküvi dizin. Yeniden harç sürün. Ortasına muzları bütün olarak yerleştirin. Muzun yanındaki bisküvilerin üzerine lorlu harçtan yayın. Folyoyu iki kenarından tutup kaldırarak piramit şekline getirin. Yarım saat buzlukta bekletin. Daha sonra buzdolabına indirin. Birkaç saat dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi


Margarini tencerede eritin. Lor, yumurta, tozşeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak pilicin göğüs kısmındaki derileri alıp, atın. Göğüs etini iri kuşbaşı doğrayın. Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı ayıklayıp, ince kıyın.

Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Hurmaları bir tencereye alıp üzerine 5 çorba kaşığı sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar bekletin.

Türk mutfağının ve bayramların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan keşkeki yaparak sevdiklerinize lezzetli sofralar hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri