Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kivili tiramisu
Kivili tiramisu
Pratik Kivili tiramisu Tarifi

Malzemeler: 12 kişilik
1 dilim yuvarlak kakaolu hazır pasta keki
1 yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
3 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri
3 kivi
4 su bardağı süt
üzeri için: 1 çay bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı granül kahve
2 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı likör ya da viski
2 çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı: Muhallebi için un, vanilya, şeker, süt ve yumurtayı sos tenceresinde karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Labne peynirini ilave edip mikserle çırpın. Pasta kekinin üzeri için bir çay bardağı sıcak suda granül kahve, şeker ve likörü karıştırın ve dilimin üzerine gezdirerek dökün. Servis tabağına alıp üzerine muhallebi karışımın yarısını dökün. Dilimlenmiş kivileri dizin. Kalan kremayı dökün ve en üste kakaoyu ekleyerek serpin. Buzdolabında en az 3 saat beklettikten sonra servis yapın.


Muhallebi için un, vanilya, şeker, süt ve yumurtayı sos tenceresinde karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Çarliston biberin çekirdekli kısmını çıkarıp ince ince dilimleyin. Soğanı kıyın, sarımsakları ezin.

Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün. İçerisine etleri atın. Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin.

Lahanayı büyükçe dilimledikten sonra bir kaseye koyup tuz serpin.

Kayısıların alt kısımlarında çarpı biçiminde ince yarıklar açıp kaynar suya atın. Hemen soğuk suya çıkarıp süzün, kabuklarını soyun. Yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

Elmaların kabuklarını soyup ikiye kesin ve fırına uygun bir kaba dizin. Ortalarındaki çekirdekli kısmı temizleyin ve içlerini hafifçe oyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri