Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kestaneli ve çikolatalı terin
Kestaneli ve çikolatalı terin
Pratik Kestaneli ve çikolatalı terin Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 su bardağı şekersiz kestane püresi
1 çorba kaşığı esmer şeker
25 gram tereyağı
150 gram bitter çikolata
5 çorba kaşığı krema
80 gram beyaz çikolata
süslemek için: 3 kivi
birkaç nane yaprağı
2-3 dal taze nane

Hazırlanışı: Kestane püresi, şeker ve yumuşatılmış tereyağını çukur bir kaba alın. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp oda ısısında 20 dakika bekletin. 15x6.5 cm ebadında dikdörtgen şeklindeki bir kek kalıbının içine alüminyum folyo döşeyin. 4 kaşık krema ve bitter çikolatayı bir kapta benmari usulü eritin. Ocaktan alıp karıştırarak ılıtın. Çikolatanın yarısını kalıba yayın. Katılaşıncaya kadar buzdolabında bekletin. Kalan çikolatanın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp oda ısısında bekletin. Beyaz çikolatayı rendeleyip bir kasede 1 kaşık krema ile karıştırın. Benmari usulü eritin. Ocaktan indirip karıştırarak ılıtın. Kalıptaki bitter çikolatanın üzerine yayın. Kalıbı tekrar buzdolabına yerleştirin. Kestaneli karışımı donan beyaz çikolatanın üzerine yayın. Kalan bitter çikolatayı tekrar ısıtıp eritin. Hafifçe ılındıktan sonra kestane püresinin üzerine yayın. Kalıbı buzdolabına yerleştirip çikolata donana kadar bekletin. Terini servis tabağına alıp dilimleyin. Tabağın kenarlarını taze nane ve kivi dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Kestane püresi, şeker ve yumuşatılmış tereyağını çukur bir kaba alın. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymayı- yağsızsa yağ ile birlikte - kavuralım. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim. Salçayı, baharatı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra pirinç, tuz ve maydanozu ekleyip altını kapatalım.

Derin bir kasede kıyma, gömlek yağı, galeta unu, dövülmüş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi alın. 15 dakika kadar iyice yoğurun.

Unun ortasını açıp, yumurta, yoğurt, 1 kahve fincanı sıvıyağ ve tuzu ilave edin.

Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.

Gaziantep'in tadına doyulmaz yemeklerinden biri. Özellikle kış aylarında bu çorbayı mutlaka denemeli, sofranıza renk katmalısınız.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri