Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kedi batmaz
Kedi batmaz
Pratik Kedi batmaz Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 su bardağı su
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı tulum peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı: Suyu tencereye alarak kaynatın. Mısır ununu ekleyerek hamur elde edin. Ocağın üzerinde 10 dakika karıştırarak pişirin. Ocaktan alarak 10 dakika daha dinlendirin. Ceviz ve tulum peynirini karıştırın. Bu karışımın yarısını servis tabağına yayın. Hamuru kaşık yardımıyla küçük parçalara ayırın. Parçaları servis tabağındaki peynirli malzemenin üzerine dizin. Kalan harcı hamur parçalarının üzerine serpiştirin. Tereyağını eritip üzerine gezdirerek servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


Suyu tencereye alarak kaynatın. Mısır ununu ekleyerek hamur elde edin. Ocağın üzerinde 10 dakika karıştırarak pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lebeni, Elazığ mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin anlattı...

lspanakları yıkayıp ayıklayın ve doğrayın. Tencereye ince doğranmış soğanı ve yağı koyup ateşte pembeleşene kadar kavurun.

Kayısıları derin bir tencereye alın. Üzerine su ve çubuk tarçın ekleyip 15 dakika haşlayın.

Çilekleri temizleyip, dörde bölün. Bir tencerede reçel yap ve limon sosuyla karıştırıp, 30 dakika bekletin. Jelatini limon suyunda ıslatın.

Yumurta sarıları, tozşeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Labne peynirini ekleyip çırpmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri