Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kakaolu irmikli jöle
Kakaolu irmikli jöle
Pratik Kakaolu irmikli jöle Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
1 adet limonlu jöle
1’er adet muz ve yeşil elma
1 çay bardağı dondurulmuş vişne
1 çay bardağı çilek
muhallebi için: 1 kg süt
9 çorba kaşığı irmik
9 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
süslemek için: çilek

Hazırlanışı: Limonlu jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muzu halka, yeşil elmayı kabuklarıyla birlikte küp şeklinde doğrayın. Ortası delikli bir kalıbı suyla ıslatıp jöleyi içine boşaltın. Daha sonra bütün meyveleri üzerine ekleyip buzdolabında iyice donana kadar bekletin. Diğer taraftan muhallebi için, süt, irmik, tozşeker ve kakaoyu bir tencereye alın. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocağın altını kapatın ve içine margarinle vanilyayı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kakaolu muhallebiyi donan meyveli jölenin üzerine dökün ve tekrar buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra, jölenin kalıptan kolay çıkması için sıcak suyun içinde 1-2 dakika bekletin. Daha sonra ters çevirip, servis tabağına çıkarın. Orta kısmına çilek yerleştirin ve dilimleyerek servis yapın.

Aşçının notu: Jöleyi sıcak suyun içinde 1-2 dakikadan fazla tutmayın. Aksi takdirde eriyebilir.


Limonlu jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muzu halka, yeşil elmayı kabuklarıyla birlikte küp şeklinde doğrayın

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci tuzlu suda ıslatın. Geceden ıslattığınız muhaşeri haşlayın. Tereyağını tencereye alıp, pirinci kavurun.

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Mövenpick İstanbul Hotel Azzur Restaurant'ın başarılı aşçısı Alpay Zaman'ın verdiği bu çorba tarifi, yılbaşı sofralarına sıcaklık katacak...

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin.

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için islim kebabına farklı bir yorum getirdi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri