Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kakaolu Çilekli Profiterol
Kakaolu Çilekli Profiterol
Pratik Kakaolu Çilekli Profiterol Tarifi

Malzemeler: (4 kişilik)
Hamur için:
125 gr. margarin
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
4 adet yumurta

Krema için:
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1/2 limon
1,5 su bardağı süt
50gr. margarin
1/2 paket vanilya
350 gr. çilek
 
Hazırlanışı:
Su, margarin, şeker ve tuzu bir tencereye koyup kaynatın. Elenmiş unu ve kakaoyu ilave edin. Kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Tencerenin ortasında bir hamur topu halini alınca ateşten alıp, ılınmaya bırakın.
Hamuru krema sıkacağı ya da bir poşete doldurup, yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar sıkın. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra enine ortadan ikiye kesin.
Kremayı hazırlamak için, 250 gr. çileği ayıklayıp bir süzgeçte ezerek süzün.
Yumurta, şeker, un ve rendelenmiş limon kabuğunu 2 çorba kaşığı süt ile ezin. Kalar sütü kaynattıktan sonra yavaş yavaş bu karışımın üzerine dökün. Karıştırarak 5 dakika pişirin. Süzdüğünüz çileği, margarini ve vanilyayı ekleyerek 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Altını kapatıp, soğumaya bırakın.
Kalan çilekleri temizleyip enine doğrayın.
İkiye böldüğünüz topların alt bölümüne hazırladığınız kremadan koyun, üzerine doğranmış çilekleri yerleştirin. Kapak kısmını üzerine kapatıp, servis yapın.

maksimum.com


Su, margarin, şeker ve tuzu bir tencereye koyup kaynatın. Elenmiş unu ve kakaoyu ilave edin. Kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ihlamuru bir süzgece alıp, tozunun akması için yıkayın. Ihlamur, tarçın, dilimlenmiş ayva, elma ve limonu demliğe koyun.

Patlıcanları alacalı soyup, dilimleyin doğrayın. Domates dilimleriyle beraber şişlere geçirin.

Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin. Havucu temizleyip dilimleyin. Soğanı küp küp doğrayın.

Patatesi soyup elma dilimi şeklinde doğrayın.

Yıkanmış karalahanayı saplarıyla birlikte kıyın. Acısının çıkması için üzerine kaynar su döküp, 10 dakika kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri