Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabak çilekli tartölet
Kabak çilekli tartölet
Pratik Kabak çilekli tartölet Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
12 adet kabak çiçeği
225 gram tereyağı
bir buçuk su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
2-3 dal kıyılmış maydanoz
peynirli beşamel sos için: 100 gram tereyağı
1 su bardağı + 3 çorba kaşığı un
yarım kg süt
tuz, karabiber
2-3 dal kıyılmış dereotu
300 gram rokfor peyniri

Hazırlanışı: Tereyağı, yoğurt, un ve maydanozu iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat dinlendirin. Beşamel sos için tereyağını tavaya alıp eritin. Unu ilave edip, kısık ateşte karıştırarak kavurun. Ateşten alıp 5 dakika dinlendirin. Çırparak kaynar sütü ilave edin. Orta ısılı ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın. Ocağın altını kısıp, arada karıştırarak, 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber, dereotu ve rendelenmiş rokfor peyniri ekleyip karıştırın ve kanara alın. Hazırladığınız hamuru merdane ile açıp tek kişilik tart kalıplarına yerleştirin. Üzerlerine peynirli beşamel sosu pay edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Tartöletleri fırından çıkarmaya yakın, üzerlerine kabak çiçeklerini yerleştirin. Fırında 1-2 dakika bekletip çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.


Tereyağı, yoğurt, un ve maydanozu iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat dinlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, pirinç unu, kakao, ceviz, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın.

Sebzeleri minik küpler şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun.

Çok pratik bir tatlı.

Meyvaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Üzerine toz şeker koyup bir gece bekletin. Ertesi gün 1 su bardağı soğuk su ekleyip orta ateşte kaynatın.

Öncelikle 2 adet kuzu ciğerini irice doğrayın. İyice yıkayıp, tuzlu suda haşlayın. Haşlanan ciğerleri bu defa çok ufak doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri