Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabak çilekli tartölet
Kabak çilekli tartölet
Pratik Kabak çilekli tartölet Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
12 adet kabak çiçeği
225 gram tereyağı
bir buçuk su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
2-3 dal kıyılmış maydanoz
peynirli beşamel sos için: 100 gram tereyağı
1 su bardağı + 3 çorba kaşığı un
yarım kg süt
tuz, karabiber
2-3 dal kıyılmış dereotu
300 gram rokfor peyniri

Hazırlanışı: Tereyağı, yoğurt, un ve maydanozu iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat dinlendirin. Beşamel sos için tereyağını tavaya alıp eritin. Unu ilave edip, kısık ateşte karıştırarak kavurun. Ateşten alıp 5 dakika dinlendirin. Çırparak kaynar sütü ilave edin. Orta ısılı ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın. Ocağın altını kısıp, arada karıştırarak, 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber, dereotu ve rendelenmiş rokfor peyniri ekleyip karıştırın ve kanara alın. Hazırladığınız hamuru merdane ile açıp tek kişilik tart kalıplarına yerleştirin. Üzerlerine peynirli beşamel sosu pay edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Tartöletleri fırından çıkarmaya yakın, üzerlerine kabak çiçeklerini yerleştirin. Fırında 1-2 dakika bekletip çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.


Tereyağı, yoğurt, un ve maydanozu iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat dinlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pazıyı yıkayıp saplarından ayırın. Kaynar tuzlu suya bastırın. 1-2 dakika bekletip suyunu süzün. Fileto mezgit balıkları çok ince dograyıp bir kenara koyun.

Milföy hamurlarını yarım cm kalınlığında açın. Nemse kalıbı veya bardak ağzıyla daireler şeklinde kesin

Bir tavaya tereyağı konup kızdırılır. Yumurtalar bozulmayacak şekilde yan yana kırılır, üzerine sırayla tuz, karabiber, kaşarpeyniri rendesi ve pul biber serpilir.

Tavuk göğsünü haşlayıp minik minik doğruyoruz. Pirinçleri yıkayıp haşlıyoruz.

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri