Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kök pastası
Kök pastası
Pratik Kök pastası Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
3 adet pandispanya
bir buçuk su bardağı neskafeli su
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı vanilya
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı margarin
1 paket krem şanti
2 çorba kaşığı kakao
50 gram çikolata
antepfıstığı

Hazırlanışı: Pandispanyaları neskafeli suyla ıslatın. Tencereye 2 çorba kaşığı un, tozşeker, 1 çay kaşığı vanilya, yumurta sarısı, süt ve margarini koyun. Pürüzsüz hale gelene kadar pişirin. Katılaşıp göz göz olunca, karışımı ocaktan alın. İyice soğutun. Krem şantiyi ekleyin. Mikserle çırpın. Pandispanlyaları birinin üzerine bu kremadan sürün. Servis tabağına yerleştirin. Üzerine rendelenmiş çikolata ve antepfıstığı serpin. İkinci pandispanyayı da üzerine kapatın. Tekrar krema sürün. Fıstık ve çikolata serpin. Üçüncü pandispanyayı yerleştirin. Krema sürün. Kalen kremaya kakao ekleyip, karıştırın. Pastanın yanlarını bu kakaolu krema ile bulayın. Üzerine çatalla şekil verin. Dilediğiniz gibi süsleyip, bir gece buzdolabında bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


Pandispanyaları neskafeli suyla ıslatın. Tencereye 2 çorba kaşığı un, tozşeker, 1 çay kaşığı vanilya, yumurta sarısı, süt ve margarini koyun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Muzlu pudingi sütle karıştırarak pişirin. Arasıra karıştırarak soğumaya bırakın.

Margarini ve çikolatayı küçük bir kapta karıştırarak kısık ateşte eritin. Yumurtaları şekerle birlikte mikserle iyice çırpın.

lspanağı ayıklayın. Kök kısmını 5 cm. uzunluğunda keserek ayırın, iyice yıkayın.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Yumurta, dereotu, beyaz peynir, yoğurt ve sıvıyağı blendırdan geçirin. 1 adet yufkayı temiz bir zemin üzerine serin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri