Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ispanaklı yaş pasta
Ispanaklı yaş pasta
Pratik Ispanaklı yaş pasta Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
Pandispanya için:
300 gram ıspanak yaprağı
4 yumurta
4.5 çay bardağı un
4.5 çay bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı portakal suyu
krema için: 4.5 su bardağı süt
5 çorba kaşığı mısır nişastası
1.5 çay bardağı tozşeker
2 parça damla sakızı
süslemek için: 2 kivi

Hazırlanışı: Ispanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getirin ve suyunu bir kaba süzün. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açın. Yumurta, şeker, ıspanak suyu, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip soğutun. Keki enine ikiye kesin ve portakal suyuyla ıslatın. Krema için süt, mısır nişastası ve şekeri bir tencereye alın. Karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Tencereyi ocaktan alıp damla sakızını ilave edin ve iyice karıştırın. Kekin bir parçasının üzerine hazırladığınız kremanın yarısını sürün. Diğer parçasını üzerine kapatıp kalan kremayı sürün. Kivi dilimleriyle süsleyip servis yapın.


Ispanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getirin ve suyunu bir kaba süzün. Unu hamur yoğurma kabına alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

Spagettiyi 3 su bardağı su ile birlikte bir tencereye alın ve suyunu çektirerek pişirin.

Yemekevi.tv okuyucularınden Sevinç Hanım'ın tarifi

Et tutkunları için çok pratik ve lezzetine doyulmayan bir yemek. Hacıbozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşcısı Nurullah Çalakkolu'dan sac kavurma...

Kıymalı malzeme Için patlacanı küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Biberin çekirdeklerini ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri