Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ispanaklı yaş pasta
Ispanaklı yaş pasta
Pratik Ispanaklı yaş pasta Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
Pandispanya için:
300 gram ıspanak yaprağı
4 yumurta
4.5 çay bardağı un
4.5 çay bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı portakal suyu
krema için: 4.5 su bardağı süt
5 çorba kaşığı mısır nişastası
1.5 çay bardağı tozşeker
2 parça damla sakızı
süslemek için: 2 kivi

Hazırlanışı: Ispanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getirin ve suyunu bir kaba süzün. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açın. Yumurta, şeker, ıspanak suyu, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip soğutun. Keki enine ikiye kesin ve portakal suyuyla ıslatın. Krema için süt, mısır nişastası ve şekeri bir tencereye alın. Karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Tencereyi ocaktan alıp damla sakızını ilave edin ve iyice karıştırın. Kekin bir parçasının üzerine hazırladığınız kremanın yarısını sürün. Diğer parçasını üzerine kapatıp kalan kremayı sürün. Kivi dilimleriyle süsleyip servis yapın.


Ispanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getirin ve suyunu bir kaba süzün. Unu hamur yoğurma kabına alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin. Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun.

Soğanı soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kavurun.

Erimiş margarin ile şekeri çırpın. Un ve kabartma tozu ekleyin. Küçük parçalar kopartıp yuvarlak şekiller verin. 290oC’de ısıtılımış fırında pişirin.

Zeytinyağının içine sarımsak dişlerini atıp, 1-2 saat bekletin. Tulum peynirini bir kaba doğrayın.

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri