Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hindistancevizli jöle
Hindistancevizli jöle
Pratik Hindistancevizli jöle Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
1 paket vişneli jöle
5 çorba kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilyalı puding
2 su bardağı süt
10-12 adet kedidili bisküvi

Hazırlanışı: Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Küçük tart kalıplarını suyla ıslatıp içlerine jöleyi paylaştırın. Üzerlerine birer çorba kaşığı hindistancevizi dökün. Donması için buzdolabında 1 saat bekletin. Diğer taraftan vanilyalı puding süt ekleyip, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Hazırladığınız pudingi donmuş hindistancevizli jölelerin üzerine pay edin. Kedidili bisküvilerini pudinglerin üzerine yerleştirin. Soğuması için buzdolabında 1-2 saat bekletin. Daha sonra kalıptan kolay çıkarmak için sıcak suyun içinde 1-2 dakika bekletin ve servis tabağına ters çevirip çıkarın.


Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Küçük tart kalıplarını suyla ıslatıp içlerine jöleyi paylaştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulyeleri ayıklayıp, incecik doğrayın (kılçıklarını da çıkarın).

avuk etini soğuk suyla yıkayın, kagıt havlu ile kurulayın, ortadan 2’ye kesin. Parçaları köri ile oyun, tuzlayın.

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve ince ince dilimleyin.

1 çay bardağı yoğurt,1 çay bardağı sıvı yağ ve yarım paket oda sıcaklığında margarini derin bir kabın içinde karıştırın.

Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri