Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında patlıcan pastası
Fırında patlıcan pastası
Pratik Fırında patlıcan pastası Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
1 paket tuzlu bisküvi
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
2 adet patlıcan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı krema
100 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri
100 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri
karabiber, yenibahar, tuz

Hazırlanışı: Bisküvileri ufalayıp tereyağında kavurun. Bir fırın tepsisine yayın. Soğanı yemeklik, patlıcanı küp doğrayıp sıvıyağda kavurun. İçine yumurta, tuz, yoğurt, krema, karabiber, rendelenmiş eski kaşar peyniri ve yenibahar koyup karıştırın. Daha sonra bisküvilerin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş taze kaşar peynirin serpin. Birkaç dakika daha fırında tutup çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Bisküvileri ufalayıp tereyağında kavurun. Bir fırın tepsisine yayın. Soğanı yemeklik, patlıcanı küp doğrayıp sıvıyağda kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun.

Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın.

Un, ruşeym ve tuzu büyük bir kaseye koyun. Tereyağını ekleyip küçük ekmek kırıntıları haline gelinceye kadar parmak uçlarınızla ufalayın.

Kuzu gerdan etini, 6 su bardağı suda yumuşayana kadar iyice haşlayın. Suyunu başka bir tencereye süzün ve eti soğumaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri