Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında patlıcan pastası
Fırında patlıcan pastası
Pratik Fırında patlıcan pastası Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
1 paket tuzlu bisküvi
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
2 adet patlıcan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı krema
100 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri
100 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri
karabiber, yenibahar, tuz

Hazırlanışı: Bisküvileri ufalayıp tereyağında kavurun. Bir fırın tepsisine yayın. Soğanı yemeklik, patlıcanı küp doğrayıp sıvıyağda kavurun. İçine yumurta, tuz, yoğurt, krema, karabiber, rendelenmiş eski kaşar peyniri ve yenibahar koyup karıştırın. Daha sonra bisküvilerin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş taze kaşar peynirin serpin. Birkaç dakika daha fırında tutup çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Bisküvileri ufalayıp tereyağında kavurun. Bir fırın tepsisine yayın. Soğanı yemeklik, patlıcanı küp doğrayıp sıvıyağda kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir tencereye marul yapraklarını alıp, üzerine tavuk suyu veya su koyun. Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatın.

Hazırlanması kolay olan böbrek ve ciğer şişi, öğle ve akşam yemeklerinde servis edebilirsiniz.

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soğup kıyın. Mısır yağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun.

Şeftalilerin kabuklarını soyup, bir tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Un ve tozşekeri margarinde pembeleştirin. Ocaktan alarak azar azar sütü ilave edin. Vanilyayı ekleyerek tekrar ocağa oturtun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri