Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fındıklı pasta
Fındıklı pasta
Pratik Fındıklı pasta Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
4 adet yumurta
birbuçuk su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağından bir parmak fazla un
1 su bardağı fındık
üzeri için: yarım paket vanilyalı puding
yarım paket kakaolu puding

Hazırlanışı: Önce yumurta ve şekeri çırpıp, üzerine 1 su bardağı sıvıyağı ekleyin. Birkaç dakika daha çırpıp, süt, un, kabartma tozu, vanilya ve fındığı ilave edin. Tekrar çırpın. 22 cm çapında bir kalıbı yağlayıp, malzemeyi boşaltın. 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Vanilyalı pudingi ve kakaolu pudingi üzerindeki tarife göre ayrı ayrı hazırlayın. Pastanın üzerine birlikte gezdirip şekil verin. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.

Aşçının notu: Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için, bir bıçağın ucunu keke hafifçe sokun. Eğer bıçağın ucuna hamur bulaşıyorsa pişmemiş demektir. Bıçak kuru ise, keki fırından alabilirsiniz.

Kaynak: Sofra


Önce yumurta ve şekeri çırpıp, üzerine 1 su bardağı sıvıyağı ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip halka halka dilimleyin. Lahana yapraklarını incecik şeritler halinde doğrayın.

Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliginde bezelere ayırın.

Avea mutfak şefi Kadir Şahin'in çıtır sosis tarifini deneyip, kahvaltı sofralarınıza ve çay keyfinize keyip katın...

Bir demet rokayı iyice yıkayıp robota koyun. İçine tuz, karabiber, pulbiber, 1 diş sarımsak ve 1 adet yumurtanın akını ilave edip hepsini robotta çekin.

Unu derin bir kaba eleyip ortasını havuz şeklinde açın. İçine kuru maya, ılık süt, tozşeker, tuz ve yumurtayı koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri