Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Elmalı jöle
Elmalı jöle
Pratik Elmalı jöle Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 paket çilekli jöle
1 adet yeşil elma
250 gram çilek
muhallebi için: üç buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı un
2 çay bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya

Hazırlanışı: Çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, yarısını kuplara paylaştırın. Donması için buzdolabında 1 saat bekletin. Muhallebi için sütü bir tencereye alın. Üzerine un ve tozşekeri katıp, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra margarinle vanilyayı ilave edip, karıştırın. Kuplarda donan jölenin üzerine hazırladığınız muhallebiyi pay edin. Muhallebi sıcakken üzerine ince dilimlenmiş elma ve ortadan ikiye bölünmüş çilekleri yerleştirin. Kalan jöleyi meyvelerin üzerine paylaştırın ve buzdolabında 1-2 saat daha bekletin. İyice soğuduktan sonra servis yapın.


Çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, yarısını kuplara paylaştırın. Donması için buzdolabında 1 saat bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları ikiye kesip içlerini oyun. Tuzlu suda bekletip kurulayın. 2 domatesi dilimleyin.

Yumurtayı tozşekerle çırpın. Sıra ile süt, sıvıyağ, limon suyu ilave ederek karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin.

Fulden Ekinci'den lezzetli bir tarif

Kıymalı harç için kıymayı ve küçük doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Ateşin üzeriden indirmeye yakın tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.

Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri