Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Dondurmalı pasta
Dondurmalı pasta
Pratik Dondurmalı pasta Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
1.5 paket fındıklı ve kakaolu bisküvi
1 büyük paket bitter çikolata
1 çorba kaşığı kahve likörü
350 gram vanilyalı dondurma
350 gram çikolatalı dondurma
1 su bardağı krema
3 çorba kaşığı pudraşeker
70 gram tereyağı
süslemek için: 50 gram iri rendelenmiş bitter çikolata

Hazırlanışı: Çikolatayı ufalayın. Tereyağıyla birlikte bir kapta benmari usulü eritin. Bisküvileri robotta ufalayıp derin bir kaba alın. Eritilmiş çikolata ve likörü ilave edip karıştırın. Yirmi iki cm çapındaki kelepçeli kalıbın içine streç folyo yayıp karışımı dökün. Üzerini kaşıkla düzeltin. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Kalıbı dolaptan alıp tabanın üzerine sırayla vanilyalı ve çikolatalı dondurma yayıp üzerlerini ılık suda ıslatılmış kaşıkla düzeltin ve kalıbı buzluğa alın. Kremayı mikserle çırpıp kabartın. Pudraşeker ilave edip çırpın. Sıkma torbasına alıp pastanın üzerine dekoratif şekilde sıkın. Buzlukta 1 saat bekletip iri rendelenmiş çikolata ile süsleyin. Servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Çikolatayı ufalayın. Tereyağıyla birlikte bir kapta benmari usulü eritin. Bisküvileri robotta ufalayıp derin bir kaba alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tahini bir kaba döküp limon suyunu ekleyin. İyice karıştırıp suyu ilave edin ve çırparak yedirin.

Küçük bir kapta maya ve pudra şekerini karıştırıp, 1 kahve fincanı kadar su ile eziniz. 2 kahve fincanı un ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, kasenin üstüne bir kapak kapatıp, 20 dakika bekletiniz.

Kabakların sadece iki ucunu kesip, üzerini bıçakla kazıyın, yıkayıp süzdürün. Bu arada geniş bir tencerede suyu kaynatıp, tuz atın

Spagettiyi 3 su bardağı su ile birlikte bir tencereye alın ve suyunu çektirerek pişirin.

Bayramda sevdiklerinez lezzetli ve hafif bir yemek yapmak istiyorsanız bu tarifi deneyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri