Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Domates pastası
Domates pastası
Pratik Domates pastası Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
3 adet yumurta
17 çorba kaşığı tozşeker
25 çorba kaşığı un
17 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı dövülmüş badem
100 gram kuruüzüm
2 paket kabartma tozu
20 çorba kaşığı domates suyu
2 çorba kaşığı pudraşekeri
krema

Hazırlanışı: Yumurta ve tozşekeri 5-10 dakika mikserle çırpın. Daha sonra tahta kaşıkla karıştırarak unu yavaş yavaş ilave edin. Sıvıyağ, dövülmüş badem, kuruüzüm, kabartma tozu ve domates suyunu ilave edin. Karıştırmaya devam ederek malzemeyi iyice yedirin. 32 cm çapında yuvarlak bir tepsiyi hafifçe yağlayın. Hazırladığınız karışımı tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız keki ortadan ikiye kesin. Bir yüzüne krema sürün. Diğer yüzünü üzerine kapatın. Üzerine pudraşekeri serpin. Buzdolabında 4 saat dinlendirin. Krema ile süsleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


Yumurta ve tozşekeri 5-10 dakika mikserle çırpın. Daha sonra tahta kaşıkla karıştırarak unu yavaş yavaş ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın.

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Enginarları limonlu suda yumuşayana kadar pişirin. Tuz ilave edip tatlandırın.

Öncelikle eti kuşbaşı doğrayın ve tencereye alın. Tereyağıyla birlikte kavurun. Kuşbaşı doğranmış sivri biberi ekleyip, kavurmaya devam edin.

Domateslerin tepesini kapak şeklinde kesip içini kaşıkla çıkarın. Servis tabağında düz durması için alt kısımlarından da biraz kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri