Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bisküvi kremalı tartöletler
Bisküvi kremalı tartöletler
Pratik Bisküvi kremalı tartöletler Tarifi

Malzemeler: 20-25 adet
150 gr. Margarin
2.5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1Çay bardağı toz şeker
2 yumurtanın sarısı
bisküvili krema İçin: 1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 çay bardağı tozşeker
1 paket vanilya
3 yumurta
1 paket kakaolu pötibör bisküvi

Hazırlanışı: Hamur için margarini oda ısısında yumuşatın. Şeker ve yumurta sarılarını mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Hamur yoğurma kabına un ve kabartma tozu ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp şekerli yumurtalı karışımı ve margarini ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp30 dakika dinlendirin. Krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurtaları sos tenceresinde çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirip kremalı karışıma ilave edin. Sıkma torbasına aktarın. Önceden hazırladığınız hamuru unlanmış zeminde merdane yardımıyla 3mm kalınlığında açın. Hamuru kenarları tırtıllı yuvarlak bir kalıpla hamur bitene kadar kesin. Hafifçe yağlanmış tartölet kalıplarına elinizle bastırarak yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180’ye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Ilıyınca kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Bisküvili kremayı tartöletlerin içine paylaştırın. Servis yapın. Afiyet olsun.


Hamur için margarini oda ısısında yumuşatın. Şeker ve yumurta sarılarını mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamur için; un, sıvıyağ, yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu sulu bir hamur elde edene kadar karıştırın

Elmaları soyun ve orta kısımlarını oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerine su ve şekeri koyun.

Kemiksiz hindi göğüs etini keskin bir bıçakla enlemesine kesip et döveceği ile döverek inceltin.

Unu geniş bir kaba alıp üzerine, tozşeker, tuz, kabartma tozu, tereyağı, haşhaş ve portakal kabuğu rendesini ilave edip mikserle 2-3 dakika karıştırın.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri