Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Beyaz çikolatalı ve dutlu pasta
Beyaz çikolatalı ve dutlu pasta
Pratik Beyaz çikolatalı ve dutlu pasta Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
185 gram sade bisküvi
80 gram eritilmiş tereyağı
3 çay kaşığı jöle
2 çorba kaşığı su
500 gram labne peynir
2 su bardağı süt
300 ml krema
150 gram eritilmiş beyaz çikolata
250 gram siyah dut

Hazırlanışı: Bisküvileri ufalayın. Tereyağını ekleyip bisküviyle iyice karıştırın. 23 cm çapındaki kelepçeli bir kalıbın tabanına tereyağlı bisküviyi yayın. Üzerini streç folyo ile kapatıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Jöleyi suyla birlikte kısık ateşte eritin ve 5 dakika soğumaya bırakın. Süt ve labne peynirini mikserle çırpın. Jöleyi sütlü peynir karışımına ekleyin. Krema ve eritilmiş beyaz çikolatayı da ilave edip karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı buzdolabında soğuttuğunuz bisküvi tabanının üzerine döküp üzerini düzeltin. Üzerini streç folyo ile tekrar kapatıp buzdolabında bir gece bekletin. Pastanın üzerini dutlarla süsleyip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Bisküvileri ufalayın. Tereyağını ekleyip bisküviyle iyice karıştırın. 23 cm çapındaki kelepçeli bir kalıbın tabanına tereyağlı bisküviyi yayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinlebiraz öldürelim. İçine salça ilave edip ateşten indirelim. Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım.

Yeni tarifler arayanlar için İsa Usta'dan, sunumuyla da çok dikkat çekici bir reçete. İster sade, ister kuskus pilavıyla servis edebilirsiniz...

Soğanları temizleyip söğüş doğrayın. Domates ve sivribiberleri temizleyip küçük küçük doğrayın.

Ayıklanmış fasulyeleri yıkayıp bir tencereye dizin. Her dizdiğiniz sıraya domates, soğan, şeker, tuz ve limondan serpiştirin.

Orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbının dibini ve kenarlarını yağlayın. Milföy hamurlarının 6 adedini kalıbın dibine serin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri