Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bardakta çilekli jöle
Bardakta çilekli jöle
Pratik Bardakta çilekli jöle Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 paket çilekli jöle
yarım kg çilek
muhallebi için: üç buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı un
2 çay bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya

Hazırlanışı: Öncelikle çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yıkanmış ve ayıklanmış çileği küp şeklinde doğrayın. Diğer taraftan muhallebi için, süt, un ve tozşekeri bir tencereye alıp, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra margarinle vanilyayı ilave edip, karıştırın. Bardakların dibine 2’şer çorba kaşığı jöle ve 1’er çorba kaşığı çilek koyun. Buzdolabında hafifçe soğutun. Üzerine 2 çorba kaşığı muhallebi dökün. Tekrar çilekli jöle ve çilek koyun. Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis yapın.


Öncelikle çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yıkanmış ve ayıklanmış çileği küp şeklinde doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını temizleyip blenderda iyice kıyın, püre haline gelmesini sağlayın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Okuldan geldiniz ve çok açsınız. Kendinize hemen İrem Ergüleç'in tarifindeki gibi bir soğuk sandviç hazırlayabilir, afiyetle yiyebilirsiniz...

Hazırlanışı: Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun.

Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri