Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Balkabaklı turta
Balkabaklı turta
Pratik Balkabaklı turta Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
150 gram tereyağı
50 gram pudraşekeri
1 yumurta
250 gram un
25 gr çekilmiş badem
yarım limonun rendelenmiş kabuğu
2-3 çorba kaşığı soğuk su
iç malzeme için: 2 yumurta
200 gram tozşeker
1 çorba kaşığı pekmez
yarım çay kaşığı zencefil
yarım çay kaşığı hindistancevizi
1 çay kaşığı tarçın
450 gram balkabağı
1 tutam karanfil
375 ml süt, 250 ml krema
süslemek için: 10-12 hazır beze

Hazırlanışı: Tereyağı, pudraşeker, yumurta, elenmiş un, çekilmiş badem, rendelenmiş limon kabuğu ve suyu büyük bir kapta karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Hamuru un serpilmiş zeminde 30 cm büyüklüğünde açıp 26 cm büyüklüğünde bir tart kalıbına yerleştirin. Balkabağını şekerin yarısı ve bir tutam karanfille pişirin. Yumurtaları kalan şekerle çırpın. Pişmiş balkabağını, çırpılmış yumurtayı ve sütü mikserle yeniden çırpın. Püre haline gelen karışıma krema, pekmez, zencefil, hindistancevizi ve tarçını ilave ederek birkaç kez daha karıştırın. İç malzemeyi hamurun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından alıp biraz ılındıktan sonra üzerine bezelerle süsleyin. Ilık servis yapın.


Tereyağı, pudraşeker, yumurta, elenmiş un, çekilmiş badem, rendelenmiş limon kabuğu ve suyu büyük bir kapta karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kavunların üst kısmını kesin. Bir kaşık yardımı ile çekirdeklerini temizleyin.

Makarnayı tuzlu suda bütün olarak haşlayın ve süzün. Tencereye 3 çorba kaşığı yağı alıp, eritin.

Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.

Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Tencereye alın. Soğanı, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin.

Mercimek ve suyu bir tencereye koyup kapağı yarı kapalı olarak pişmeye bırakın. Mercimek yumuşayınca ocaktan alıp üzerine bulguru ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri