Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Böğürtlenli pasta
Böğürtlenli pasta
Pratik Böğürtlenli pasta Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
2 su bardağı böğürtlen
2 su bardağı un
1 su bardağı pirinç unu
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz
1.5 su bardağı tozşeker
3 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
yarım su bardağı zeytinyağı
50 gram bitter çikolata
50 gram beyaz çikolata

Hazırlanışı: Un, pirinç unu, kakao, ceviz, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın. Şeker ve yumurtaları çukur bir kapta mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Süt, yağı ve unlu karışımı ekleyip pütürsüz bir hamur hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilınmaya bırakın. Keki servis tabağına alın. Üzerine böğürtlenleri boşluk kalmayacak şekilde dizin. Çikolataları ayrı kaplarda benmari usulü eritin. İki çikolatayı çay kaşığıyla meyvelerin üzerine gezdirin. Çikolata katılaşınca servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Un, pirinç unu, kakao, ceviz, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

İki parça kuzu pirzolayı bir tepsiye karşılıklı yerleştirin. Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir bıçağın ucu ile özenle temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin.

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Öncelikle pazıları ayıklayıp iyice yıkayalım. İki avucumuzda pazı yapraklarını iyice sıkarak suyunu süzdürelim. Ardından tel süzgece koyup fazla suyu süzdürelim.

Bir tencereye zeytinyağı, biberiye, kimyon, sarımsak, süt ve tuzu koyun. Hepsini karıştırarak birbirine yedirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri