Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Armutlu bisküvili pasta
Armutlu bisküvili pasta
Pratik Armutlu bisküvili pasta Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
1 adet büyük boy armut
2 çorba kaşığı tozşeker
175 gram kepekli bisküvi
300 gram beyaz çikolata
3 çorba kaşığı krema
100 gram dövülmüş fındık-fıstık karışımı
üzerine: 40 gram bitter çikolata

Hazırlanışı: Armudu soyup, çekirdek yatağını çıkarın. Küçük doğrayıp, tozşekerle birlikte 5 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Bisküvileri irice kırın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı karıştırıp, iyice çırpın. Tüm malzemeyi karıştırıp, 18 cm çapındaki yuvarlak kalıba dökün. Buzdolabına yerleştirip, iyice donana dek dinlendirin. Mitten çikolatayı eritip, pastanın üzerine dökün. Dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi-Füsun Gümeli'nin tarifi


Armudu soyup, çekirdek yatağını çıkarın. Küçük doğrayıp, tozşekerle birlikte 5 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İçecekler shaker’da soğutulur. Martini bardağının ağız kısmına portakal dilimi ve portakal kabuğu yuvarlak bir şekilde kesilip yerleştirilerek servis edilir.

Kokteyl kadehlerini buzlukta bekletin. Elmanın çekirdekli kısımlarını temizleyip çok ince dilimleyin. Kararmasını önlemek için elma dilimlerinin üzerine limon suyu gezdirin.

Eti yıkayıp tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. Harlı ateşte kaynayana kadar pişirin.

Yaş mayayı küçük bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı ılık su ve tozşeker ekleyin. Bir kaşıkla ezerek eritin ve 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri