Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İrmikli pasta
İrmikli pasta
Pratik İrmikli pasta Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
4 kahve fincanı irmik
4 kahve fincanı un
4 yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
1 çay bardağı ılık su
1 kahve fincanı sıvıyağ
1.5 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
4 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı kuru üzüm
sos için: 1.5 portakalın suyu
1 su bardağı tozşeker
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
üzeri için: portakal şekerlemesi
kurutulmuş meyveler
1 elma, 1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Un, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Şeker ve yumurtaları bir kaseye alıp mikserle 1-2 dakika çırpın. Sıvıyağı ve yoğurdu ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. İrmik ve suyu ekleyip çırpın. Karışıma elenmiş unlu karışımı ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar tekrar karıştırmaya devam edin. En son kuru üzümü ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız pasta hamurunu yağlanmış, yuvarlak kelepçeli bir kalıba (çapı 22-24cm ) dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Sos için, portakal suyu ve şekeri sos tenceresine alıp kaynatın. Ocaktan alıp rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. Ilındıktan sonra yarısını pastanın üzerine gezdirerek dökün. Üzerini süslemek için elmayı yıkayıp kabuğunu soymadan incecik dilimleyin. Kararmaması için dilimlere zarar vermeden fırça yardımıyla limon suyu sürün. Pastanın üzerini kurutulmuş meyveler ve mevsim meyveleriyle süsleyin. Kalan sosu da üzerine gezdirerek dökün. Dilimleyip servis yapın.


Un, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Şeker ve yumurtaları bir kaseye alıp mikserle 1-2 dakika çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Farklı bir pilav denemek isteyenler için güzel bir tarif. Kuzu kuşbaşı ayrı bir lezzet katıyor...

Bir tencereye pirinci aktarıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kaynatın.

Yoğurt, kaymaklı dondurma ve kremayı blenderde birkaç dakika karıştırıp bardaklara koyun. Bekletmeden servis yapın.

Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu alın ve incecik kıyın. İnce kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun.

Muzlu pudingi 3 bardak soğuk süte ilave edip paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ortası delik kek kalıbını hafif ıslatıp pudingi ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri