Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İrmikli pasta
İrmikli pasta
Pratik İrmikli pasta Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
4 kahve fincanı irmik
4 kahve fincanı un
4 yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
1 çay bardağı ılık su
1 kahve fincanı sıvıyağ
1.5 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
4 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı kuru üzüm
sos için: 1.5 portakalın suyu
1 su bardağı tozşeker
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
üzeri için: portakal şekerlemesi
kurutulmuş meyveler
1 elma, 1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Un, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Şeker ve yumurtaları bir kaseye alıp mikserle 1-2 dakika çırpın. Sıvıyağı ve yoğurdu ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. İrmik ve suyu ekleyip çırpın. Karışıma elenmiş unlu karışımı ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar tekrar karıştırmaya devam edin. En son kuru üzümü ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız pasta hamurunu yağlanmış, yuvarlak kelepçeli bir kalıba (çapı 22-24cm ) dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Sos için, portakal suyu ve şekeri sos tenceresine alıp kaynatın. Ocaktan alıp rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. Ilındıktan sonra yarısını pastanın üzerine gezdirerek dökün. Üzerini süslemek için elmayı yıkayıp kabuğunu soymadan incecik dilimleyin. Kararmaması için dilimlere zarar vermeden fırça yardımıyla limon suyu sürün. Pastanın üzerini kurutulmuş meyveler ve mevsim meyveleriyle süsleyin. Kalan sosu da üzerine gezdirerek dökün. Dilimleyip servis yapın.


Un, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Şeker ve yumurtaları bir kaseye alıp mikserle 1-2 dakika çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Ekmekleri kızartın. Ispanakları ince ince kıyın ve 1 çorba kaşığı labne peyniriyle birlikte karıştırın.

Bulguru tepsiye koyup 2 su bardağı sıcak su ile ıslatın.Kabarıncaya kadar bekletin. Yumurta, tuz ve baharatları ilave edip ara sıra su serperek özleşene kadar iyice yoğurun.

Kıymalı iç malzeme için, soğanları soyup doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.

Peyniri bir gece önceden suya koyun. 2-3 kez suyunu değiştirip, bekletin. İyice tuzunu çıkarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri