Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çilekli pasta
Çilekli pasta
Pratik Çilekli pasta Tarifi

Malzemeler: 6-7 kişilik
2 katlı hazır pandispanya kekinin tek katı
1 kg çilek
krema için: 2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
2 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı margarin
1 kutu labne peyniri
1 paket tart jölesi

Hazırlanışı: Pandispanyayı kelepçeli kek kalıbına yerleştirin. Diğer taraftan bir tencerede süt, un ve yumurta sarısını tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra içine margarini ilave edip karıştırın. Biraz ılınınca labne peynirini ekleyin. Hazırladığınız kremanın yarısını pandispanyanın üzerine yayın. Ayıklanmış ve yıkanmış çileğin yarısını kremanın üzerine dizin. Kalan kremayı çileğin üzerine yayın ve artan çileği dizin. Tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayıp, çileklerin üzerine dökün. Pastayı 1 gece buzdolabında bekletin. Kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi / Fatoş Yağcı'nın tarifi


Pandispanyayı kelepçeli kek kalıbına yerleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Farklı bir tavuk yemeği denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel aşçısı Tufan Akalın'dan özel bir tarif.

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı tozşekeri kaynatın.

Çocuğunuz için eğlenceli lezzetler hazırlarken bir işbölümü yaparak onu da bu tatlı koşturmaya dahil edebilirsiniz.

Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğutun.

Un, tereyağı, margarin, süt ve pudraşekerini karıştırın. Dövülmüş damla sakızı ile susam, mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizini ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri