Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı rulo pasta
Çikolatalı rulo pasta
Pratik Çikolatalı rulo pasta Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
250 gram margarin
4 yumurta
1 su bardağı pudraşeker
2.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
yarım su bardağı vişne reçeli
yarım su bardağı kırılmış iç antepfıstığı
çikolatalı ganaj için: 159 gram bitter çikolata
60 ml krema

Hazırlanışı: Margarini eritip ılıtın. Yumurta aklarını sarılarından ayırın. Margarin, pudraşeker, yumurta sarıları, un, süt ve kabartma tozunu çırpın. Yumurta aklarını kar gibi olana kadar çırpın. Margarini karışıma ekleyin. Karışımı yağlanmış kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Keki fırından alıp soğutun. Küçük parçalara ayırın. Vişne reçelini kek parçacıklarına ekleyip karıştırın. Karışımı 20x20 cm boyutunda alüminyum folyonun üzerine alıp baton hale getirin ve sıkıca sarın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Çikolatayı küçük parçalara bölüp tencereye alın. Kremayı ekleyip tencereyi içi kaynar su dolu bir başka kamın üzerine yerleştirin. Karıştırarak eritin. Ocaktan alıp ılındırın. Alüminyum folyoyu tatlının üzerinden dikkatlice çıkarın ve ızgara teli üzerine alın. Sosun yarısından fazlasını tatlının üzerine dökün. Katılaşması için buzdolabında 15 dakika bekletin. Kalan sosu tatlının üzerine dökün. Buzdolabında 10 dakika daha bekletin. Kırık fıstıkla süsleyip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Margarini eritip ılıtın. Yumurta aklarını sarılarından ayırın. Margarin, pudraşeker, yumurta sarıları, un, süt ve kabartma tozunu çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini bir tavada eritin. Taze soğanı, sivribiberi, mantarı ve taze fasulyeyi katıp, 3-4 dakika daha fasulyeler hafif diri kalacak biçimde pişirin.

Konya deyince akla gelen tatlardan biri. Hoşmerim...

Patatesleri haşlayıp süzdükten sonra kabuklarını soyun. Derin bir kaseye alın ve tuz ekleyip iyice ezin.

Bademleri robottan geçirin. Tüm malzemeyi birbirine iyice yedirin.

Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri