Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı pasta
Çikolatalı pasta
Pratik Çikolatalı pasta Tarifi

Malzemeler: 12 kişilik
10 adet yumurta
10 çorba kaşığı tozşeker
10 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı vanilya
5 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tereyağı
çikolatalı sos için: 1 paket (80 gram) bitter çikolata
1 paket (90 gram) süt kreması

Hazırlanışı: Ön hazırlık olarak aynı büyüklükte olan dikdörtgen 2 adet kek kalıbını yağlayın. 5 adet yumurta ve 5 çorba kaşığı tozşekeri derin bir kapta mikserle, yoğun bir kıvama gelene dek, 15-20 dakika çırpın. Ardından üzerine 5 çorba kaşığı unu ve vanilyayı fazla karıştırmadan katın. Başka bir kapta kalan 5 adet yumurta 5 çorba kaşığı tozşekeri aynı şekilde mikserle çırpın. Üzerine kalan 5 kaşık unu ve 5 çorba kaşığı kakaoyu atıp karıştırın. Yağlanmış kalıplardan birine vanilyalı harcı, diğerine de kakaolu harcı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Bu arada çikolata sosu için, çikolata ve süt kremasını ocakta eritip pastanın üzerine gezdirin. Pastayı verev verev dilimleyip servis yapın.

Aşçının notu: Bu pastayı daha kolay yapmak isterseniz, 1 paket sade, 1 paket kakaolu hazır kek kullanabilirsiniz. Kekleri bir parmak kalınlığında kesip, dilimlerin iki tarafına da çikolata sosundan sürün. Sonrasında 1 sade-1 kakaolu dilimleri birbirine yapıştırıp üzerini kalan çikolata sosu ile kaplayın ve buzdolabında bir süre bekletin.


Ön hazırlık olarak aynı büyüklükte olan dikdörtgen 2 adet kek kalıbını yağlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın. İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Tekrar 10 dakika kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp dinlendirin.

Bir tencereye pirinci aktarıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kaynatın.

Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun.

Biberleri yıkayıp boydan ikiye bölün ve çekirdek yataklarını çıkarın. Daha sonra iri parçalar halinde doğrayıp kenara alın.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri