Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı bahar pastası
Çikolatalı bahar pastası
Pratik Çikolatalı bahar pastası Tarifi

Malzemeler: 10-12 kişilik
200 gram margarin
1 su bardağı tozşeker
4 yumurta
125 gram un
125 gram mısır nişastası
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
100 gram ince çekilmiş badem
üzeri için: 200 gram bitter çikolata
150 gram krema
2 çorba kaşığı esmer şeker
fındık, badem
1 dilim konserve ananas, çilek, incir ve kiraz şekerlemesi, yenilebilir çilek

Hazırlanışı: Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve tozşekeri mikserle çırpın. Un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurtaları teker teker ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Kelepçeli (çapı 20-22 cm) bir kalıbın tabanını yağlayın. Hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin. Ilınınca kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerine alın ve soğumaya bırakın. Ufalanmış bitter çikolatayı cam bir kaba alın. Krema ve şekeri sos tenceresine alın. Kaynama noktasına getirip ateşten alın. Hemen çikolataya ilave edip çikolatalar eriyinceye kadar karıştırın. Soğumuş kekin üzerini hazırladığınız sosla kaplayın. Oda ısısında soğumasını bekleyin. Üzerini süsleyin. Dilimleyip servis yapın.


Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve tozşekeri mikserle çırpın. Un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini eritip soğumaya bırakın. Unu eleyin. Derin bir kabın içinde margarin, zeytinyağı, yoğurt, sirke, maden suyu, kabartma tozu, yumurta ve tuzu karıştırın.

Yöresel lezzetler denemek isteyenler için Antep mutfağından farklı bir pilav tarifi... Mutlaka denenmeli...

Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkarın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin.

Suyu tencereye alıp, tuz ilavesiyle kaynatın. Makarnaları bu suda haşlayın.

Ilık sütte, yaş mayayı eritin. 1 adet yumurta, zeytinyağı, eritilmiş margarin, tuz ve şekeri ekleyip aldığı kadar unu katın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri