Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı şato pasta
Çikolatalı şato pasta
Pratik Çikolatalı şato pasta Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
200 gram vişne
200 gram bitter çikolata
keki için: 3 adet yumurta
1 adet muz
170 gram bitter çikolata
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
kreması için: 3 çorba kaşığı mısır nişastası veya un
2 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya

Hazırlanışı: Keki için, 3 adet yumurta ve muzu mikserde çırpın. Bitter çikolata ve 3 çorba kaşığı tereyağını kısık ateşte 1-2 dakika eritip çırpın ve yumurtalı muzlu karışıma katıp karıştırın. İçine un, süt ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Malzemeyi yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına döşeyip 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Bu arada kreması için, ateşe dayanıklı bir kabın içinde yağı hariç tüm malzemeyi iyice çırpın ve ocağa alıp, koyulaşıncaya dek pişirin. Ocaktan indirip içine tereyağını ekleyin ve mikserle 2 dakika çırpıp, soğutun. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Yağlı kağıdı pastanın çapında uzun bir şekilde kesin. Erimiş çikolatayı üzerine döküp bir bıçak yardımıyla kalın bir şerit halinde yayın ve şeklini bozmadan dondurun (bunun için kış koşullarından yararlanabilir, varsa balkonda bir süre bekletebilirsiniz, çünkü oda sıcaklığında çikolatayı dondurmak zor olabilir). Soğumuş keki ikiye veya üçe bölüp aralarına hazırladığınız kremayı sürün ve kat kat dizin. En üste vişneleri dizin ve kalan kremayı sıkma torbasıyla sıkıp süsleyin. Çikolatalı yağlı kağıdı pastanın çevresine dolayıp, kağıdı çikolatadan sıyırın. Tekrar dolaba koyup 20 dakika dondurun. Servis yapın.


Keki için, 3 adet yumurta ve muzu mikserde çırpın. Bitter çikolata ve 3 çorba kaşığı tereyağını kısık ateşte 1-2 dakika eritip çırpın ve yumurtalı muzlu karışıma katıp karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Küçük tart kalıplarını suyla ıslatıp içlerine jöleyi paylaştırın.

Tencereye yağı alın. Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun.

Derya Aydın'dan lezzetli ve çok pratik bir kabak yemeği tarifi...

Yumurta, margarin, ve tozşekeri, derin ve geniş bir kabın içinde karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri