Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolata güllü pasta
Çikolata güllü pasta
Pratik Çikolata güllü pasta Tarifi

Malzemeler: 12 kişilik
125 gram tereyağı
1.5 çay bardağı esmer şeker
50 gram bitter çikolata
yarım su bardağı su
yarım çay bardağı rom
yarım su bardağı kuşüzümü
yarım çay bardağı iri öğütülmüş ceviz içi
2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
yarım çay bardağı küçük kesilmiş meyve şekerlemesi
1.5 çay bardağı un
yarım çay kaşığı çekilmiş karanfil
yarım çay kaşığı tarçın
2 yumurta
80 gram bitter çikolata
yarım çay bardağı krema

Hazırlanışı: Elli gram bitter çikolatayı küçük parçalara bölün. Tereyağı, şeker, çikolata ve suyu tencereye alın.Kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Ocaktan alıp rom, ceviz içi, kuşüzümü, kuru üzüm ve meyve şekerlemelerini ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, karanfil, tarçın ve yumurtaları başka bir kapta karıştırıp çikolatalı karışıma ilave edin. Kek harcını yağlanmış kelepçeli yuvarlak kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Keki fırından alıp soğutun. Seksen gram bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı ekleyip karıştırın. Karışımı ılık kekin üzerine döküp yayın. Çikolata katılaşana kadar bekletin. Çikolatadan yapılmış güllerle süsleyip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Elli gram bitter çikolatayı küçük parçalara bölün. Tereyağı, şeker, çikolata ve suyu tencereye alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Semizotunu ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin. Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin.

Lebeni, Antep mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin, Lebeni'nin nasıl yapılacağını anlattı...

Havucu küp küp doğrayıp az su ile yumuşayana kadar haşlayın. Yarma ve nohutla karıştırın. Bir kenarda beklesinler.

Sahrap Soysal'dan tadına doyulmayan bir tarif..

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri