Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bakla Ezmesi Bakla Ezmesi
Pratik Bakla Ezmesi Tarifi

Baklaları süzüp soğuk suda durulayın. Büyük bir tencereye koyup üstüne soğuk su ekleyip bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağım yarı kapatıp 1 1/4 saat baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.


Nuraniye Nuraniye
Pratik Nuraniye Tarifi

Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın.


Muhammara Muhammara
Pratik Muhammara Tarifi

Türk mutfağına Arap kültüründen gelen bir soğuk meze çeşidi olan muhammarayı Feriye Lokantası'nın sous chef'inin tarifiyle deneyin...


Tabule Tabule
Pratik Tabule Tarifi

Lübnan, Cezayir ve Filistin'de oldukça sık yapılan bir Arap yemeğidir. Genelde falafel ve humusun yanında, pidelerle beraber servis yapılır.


Nar Ekşili Acılı Ezme Nar Ekşili Acılı Ezme
Pratik Nar Ekşili Acılı Ezme Tarifi

Özellikle kebap sofralarının vazgeçilmezi olan ezmeyi nar ekşili de deneyin...


Roka ve  Biberli Haydari Roka ve Biberli Haydari
Pratik Roka ve Biberli Haydari Tarifi

Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın.Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın.


Babaganuş Babaganuş
Pratik Babaganuş Tarifi

Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...


İstiridye dolması İstiridye dolması
Pratik İstiridye dolması Tarifi

Bir soğanı soyup küp küp doğrayın. Pirinci ılık suda 20 dakika bekletip süzün. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp fıstık ve soğanı pembeleştirin.


Sarımsaklı havuç salatası Sarımsaklı havuç salatası
Pratik Sarımsaklı havuç salatası Tarifi

Havuçları rendeleyip kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Kaynar suda 5 dakika haşlayıp kevgirle bir tabağa alın ve soğumaya bırakın.


Kaşık salatası Kaşık salatası
Pratik Kaşık salatası Tarifi

Domates ve salatalıkları soyup küp şeklinde kesin. Taze soğan, maydanoz ve sivribiberi temizleyip kıyın.


Soslu patlıcan Soslu patlıcan
Pratik Soslu patlıcan Tarifi

Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bol tuz serperek 15 dakika bekletin.


Biber borani Biber borani
Pratik Biber borani Tarifi

Çarliston biberleri ızgarada 10 dakika kadar bekletin. Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın.


Renkli patates salatası Renkli patates salatası
Pratik Renkli patates salatası Tarifi

Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Kabuklarını soyup rendeleyin. Mayonez, tuz ve limon suyunu patatese ekleyip karıştırın.


Mantar pilaki Mantar pilaki
Pratik Mantar pilaki Tarifi

Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin. Havucu temizleyip dilimleyin. Soğanı küp küp doğrayın.


Somon sarma Somon sarma
Pratik Somon sarma Tarifi

Somon fümelerin içine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırıp rulo şeklinde sarın.


Biberli ahtapot Biberli ahtapot
Pratik Biberli ahtapot Tarifi

Ahtapot etini yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sarımsağı soyup ezin. Ayçiçek yağı, sarımsak ve limon suyunu bir kapta karıştırın.


Taze patates dolması Taze patates dolması
Pratik Taze patates dolması Tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi


Salatalık dolması Salatalık dolması
Pratik Salatalık dolması Tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi


Biber çanakları Biber çanakları
Pratik Biber çanakları Tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi


Defneli Sosis Sote Defneli Sosis Sote
Pratik Defneli Sosis Sote Tarifi

Ön hazırlık olarak 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp, eritin. 3 dal soğanı ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanı 1 tatlı kaşığı kekikle birlikte tavaya ilave edip, karıştırın.


Fırında Sarmısaklı Domates Fırında Sarmısaklı Domates
Pratik Fırında Sarmısaklı Domates Tarifi

Ön hazırlık olarak fırını ısıtın. Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın.


Haydari Haydari
Pratik Haydari Tarifi

Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.


Kısır Kısır
Pratik Kısır Tarifi

Bulguru ayıklayıp, 3 kere yıkayın. Bulguru bir tencereye koyun. Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekletin.


Patates Kroket Patates Kroket
Pratik Patates Kroket Tarifi

3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim.


Ekşili aya sulusu Ekşili aya sulusu
Pratik Ekşili aya sulusu Tarifi

Sosu hazırlamak için soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, un ve su ilave edilir. Sarımsak dövülüp içine atılır. Nohut ve köfteler eklenir.


Maydanoz mücveri Maydanoz mücveri
Pratik Maydanoz mücveri Tarifi


Rokalı tavuk şiş Rokalı tavuk şiş
Pratik Rokalı tavuk şiş Tarifi

Bir demet rokayı iyice yıkayıp robota koyun. İçine tuz, karabiber, pulbiber, 1 diş sarımsak ve 1 adet yumurtanın akını ilave edip hepsini robotta çekin.


Tereli güneş böreği Tereli güneş böreği
Pratik Tereli güneş böreği Tarifi

Bir demek tereyi yıkayıp iyice kurulayın. 6 adet patatesi haşlayıp halka kesin. 6 adet milföy hamurunu yan yana dizin.


Taze soğanlı pizza Taze soğanlı pizza
Pratik Taze soğanlı pizza Tarifi

Bir demet taze soğanı 1 cm uzunluğunda kıyın. 1 tatlı kaşığı sıvıyağda pembeleşinceye kadar soteleyin. İçine tuz ve karabiber ilave edip kenara alın.


Dereotlu kabak Dereotlu kabak
Pratik Dereotlu kabak Tarifi

Öncelikle 3-4 adet kabağı ince halkalar halinde dilimleyin.3 adet yumurtayı derin bir kaseye kırın.


Naneli tavuk göğsü Naneli tavuk göğsü
Pratik Naneli tavuk göğsü Tarifi

Yarım kg sütü tencereye boşaltın. İçine 1 adet yumurtanın sarısını, 3 çorba kaşığı tozşeker ve 2 çorba kaşığı un ilave ederek çırpma teli ile muhallebi kıvamına gelene kadar çırparak pişirin.


Mantar sepeti Mantar sepeti
Pratik Mantar sepeti Tarifi

Büyük boy 500 gram mantarı, tuzlu ve limonlu suda haşlayın. Saplarını çıkarın.


Pastırmalı ıspanak Pastırmalı ıspanak
Pratik Pastırmalı ıspanak Tarifi

Öncelikle 1 kg ıspanağı iyice yıkayıp, yapraklarını ince kıyın.


Ciğer kavurma Ciğer kavurma
Pratik Ciğer kavurma Tarifi

Öncelikle 2 adet kuzu ciğerini irice doğrayın. İyice yıkayıp, tuzlu suda haşlayın. Haşlanan ciğerleri bu defa çok ufak doğrayın.


Pırasalı börek Pırasalı börek
Pratik Pırasalı börek Tarifi

500 gram pırasayı yıkayıp, incecik kıyın. Çok az sıvıyağ ile soteleyin. 250 gram kıymayı da ilave edip, beraberce soteleyin.


Renkli ekmek katları Renkli ekmek katları
Pratik Renkli ekmek katları Tarifi

3 adet havucu haşlayıp, robottan geçirin. Tuz ve bir buçuk çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin.


Yeşil sos yatağında patlıcanlı köfte Yeşil sos yatağında patlıcanlı köfte
Pratik Yeşil sos yatağında patlıcanlı köfte Tarifi

500 gram kıymaya 1 adet rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, 1 adet yumurta sarısı ve aldığı kadar galeta unu ilave ederek, yoğurup köfte hamuru hazırlayın.


Yumurta topları Yumurta topları
Pratik Yumurta topları Tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifleri


Kadınbudu köfte Kadınbudu köfte
Pratik Kadınbudu köfte Tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi


Acılı ezme Acılı ezme
Pratik Acılı ezme Tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi


Renkli sandviçler Renkli sandviçler
Pratik Renkli sandviçler Tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi


Börülce favası Börülce favası
Pratik Börülce favası Tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi


Paçanga böreği Paçanga böreği
Pratik Paçanga böreği Tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi


Kabak kuleleri Kabak kuleleri
Pratik Kabak kuleleri Tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi


Domatesli keseler Domatesli keseler
Pratik Domatesli keseler Tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi


Portakal topları Portakal topları
Pratik Portakal topları Tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi


Kurufasulye pilakisi Kurufasulye pilakisi
Pratik Kurufasulye pilakisi Tarifi

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.


Börülce piyazı Börülce piyazı
Pratik Börülce piyazı Tarifi

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.


Susamlı maydanozlu rengarenk peynir topları Susamlı maydanozlu rengarenk peynir topları
Pratik Susamlı maydanozlu rengarenk peynir topları Tarifi

Orta yağlı peyniri tel süzgeçten geçiriyoruz ve elimizle yoğuruyoruz. Fındıktan biraz daha büyük parçalara bölüyoruz ve yuvarlıyoruz.


Ezme salatası Ezme salatası
Pratik Ezme salatası Tarifi

Domates ve soğanın kabuğunu soyun. Çarliston biber ve domatesin çekirdekli kısmını temizleyin.


Ispanak salatası Ispanak salatası
Pratik Ispanak salatası Tarifi

Ispanak yapraklarını yıkayıp süzgece alın ve kıyın. Havucu temizleyip rendeleyin.


Kısır Kısır
Pratik Kısır Tarifi

Bulguru ince delikli bir süzgece aktarıp üzerine sıcak su gezdirin. Suyu süzdükten sonra başka bir kaba aktarıp üzerine çok az su gezdirin.


Peynirli pırasa mücveri Peynirli pırasa mücveri
Pratik Peynirli pırasa mücveri Tarifi

Pırasaları temizleyip beyaz kısımlarını kıyın. Yıkayıp süzdükten sonra tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.


Levrek pilaki Levrek pilaki
Pratik Levrek pilaki Tarifi

Soğanı soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kavurun.


Rokalı haydari Rokalı haydari
Pratik Rokalı haydari Tarifi

Biberleri közleyip kabuklarını soyun. Rokayı temizleyip kıyın. Sarımsağı temizleyip ezin.


Hibeş Hibeş
Pratik Hibeş Tarifi

Tahini bir kaba döküp limon suyunu ekleyin. İyice karıştırıp suyu ilave edin ve çırparak yedirin.


Hamsi rulo Hamsi rulo
Pratik Hamsi rulo Tarifi

Un, süt kreması, nuar ve tavuk etini robottan geçirin. Maydanozu temizleyip kıyın.


Kuru fasulye paçası Kuru fasulye paçası
Pratik Kuru fasulye paçası Tarifi

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.


Baharat soslu top köfte Baharat soslu top köfte
Pratik Baharat soslu top köfte Tarifi

Ekmekleri yumuşaması için sütte bekletip sıkarak ufalayın. Sarımsak ve soğanların kabuğunu soyun.


Çingene palamutu Çingene palamutu
Pratik Çingene palamutu Tarifi

Palamutları temizleyip yıkayın süzgece alın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin.


Biberli ceviz Biberli ceviz
Pratik Biberli ceviz Tarifi

Biberleri yıkayıp kurulayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp biberleri kızartın. 5-6 biberi süsleme için ayırıp kalanının servis tabağına dizin.


Uskumru dolması Uskumru dolması
Pratik Uskumru dolması Tarifi

Uskumruları temizleyip seklini bozmadan kılçıklarını çıkarın. Bir tanesini fileto şeklinde hazırlayıp küçük parçalar halinde kesin.


Sucuk köftesi Sucuk köftesi
Pratik Sucuk köftesi Tarifi

Soğanları soyup rendeleyin. Sarımsakları temizleyip ezin. Ekmek içini ıslatıp elinizle sıkarak geniş bir kaba ufalayın.


Mantar salatası Mantar salatası
Pratik Mantar salatası Tarifi

Havuç ve mantarları temizleyip ayrı kaplarda haşlayın. Soğanı sudan geçirip süzün.


Közde patlıcan Közde patlıcan
Pratik Közde patlıcan Tarifi

Patlıcan, biber ve domatesleri ızgarada közleyip kabuklarını soyun. Biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkarın.


Humus salatası Humus salatası
Pratik Humus salatası Tarifi

Nohudu akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın.


Gavurdağı salatası Gavurdağı salatası
Pratik Gavurdağı salatası Tarifi

Soğanları soyun ve yarım halkalar halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovan. Cevizi ekleyip karıştırın


Tahinli ekmek salatası Tahinli ekmek salatası
Pratik Tahinli ekmek salatası Tarifi

Sarımsakları temizleyip ezin. Tahin, su, limon suyu ve sarımsağı derin bir kasede karıştırın.


Tarama Tarama
Pratik Tarama Tarifi

Tost ekmeğinin kabuklarını kesin. İç kısımlarını balık yumurtasıyla birlikte robottan geçirin.


Keçi peynirli kavun carpaccio Keçi peynirli kavun carpaccio
Pratik Keçi peynirli kavun carpaccio Tarifi

Radisson Sas Bosphorus Hotel'in usta aşçısı Mehmet Soykan'dan beyaz veya sek şarabınızı yudumlarken tadabileceğiniz muhteşem bir meze tabağı tarifi...


Taze sarımsaklı ötçe (mücver) Taze sarımsaklı ötçe (mücver)
Pratik Taze sarımsaklı ötçe (mücver) Tarifi

Bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun. Yoğun kıvam alana kadar un ilave edin.


Şiveydiz Şiveydiz
Pratik Şiveydiz Tarifi

kg taze sarımsak ve yarım kg taze soğanın beyaz kısımlarını 2 cm boyunda doğrayıp, soğuk suda dinlendirin.


Taze sarımsaklı bakla kavurması Taze sarımsaklı bakla kavurması
Pratik Taze sarımsaklı bakla kavurması Tarifi

Yarım kg baklayı ayıklayıp, kararmaması için tuzlu ve limonlu suda dinlendirin. 5-6 dal taze sarımsağı doğrayın.


Taze sarımsaklı krep ruloları Taze sarımsaklı krep ruloları
Pratik Taze sarımsaklı krep ruloları Tarifi

5-6 dal taze sarımsağı kıyın. Derin bir kasede sarımsak, 3 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi iyice çırpın.


Taze sarımsaklı bulgur köftesi Taze sarımsaklı bulgur köftesi
Pratik Taze sarımsaklı bulgur köftesi Tarifi

Yarım kg köftelik bulguru tepsiye yayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, 1 tatlı kaşığı salça, 1 kahve fincanı irmik ve 1 su bardağı ılık su ilave edip harmanlayın.


Taze sarımsaklı semizotu Taze sarımsaklı semizotu
Pratik Taze sarımsaklı semizotu Tarifi

Yarım kg semizotunu ayıklayıp irice doğrayın. 4-5 dal kıyılmış taze sarımsak, yarım kg yoğurt ve tuzu karıştırın.


Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak mantarları sıvı yağda suyunu bırakıp, çekene dek kavuralım. Küçük doğranmış soğanı ekleyip, 2 dakika kavuralım.

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Barbunyayı temizleyip bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin.

Ahududuyu dikkatlice yıkayın ve 150 ml. su ile birlikte bir tencereye koyun. Ahududuyu suyun içinde kabaca ezin. Kısık ateşte bir taşım kaynatın.

Ön hazırlık olarak pilicin göğüs kısmındaki derileri alıp, atın. Göğüs etini iri kuşbaşı doğrayın. Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı ayıklayıp, ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri