Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Taze sarımsaklı bakla kavurması
Taze sarımsaklı bakla kavurması
Pratik Taze sarımsaklı bakla kavurması Tarifi

Hazırlanışı: Yarım kg baklayı ayıklayıp, kararmaması için tuzlu ve limonlu suda dinlendirin. 5-6 dal taze sarımsağı doğrayın. 1 adet kıyılmış soğanı 1 kahve fincanı zeytinyağında kavurun. 1 tatlı kaşığı biber salçası ve baklayı ilave edip tencerenin ağzını kapatın. Ağır ateşte, baklalar yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra sarımsağı ekleyip, tuz ve karabiberini ayarlayın. Su ilave etmeden pişmeye bırakın. Tahta kaşıkla arada karıştırarak kavurun. Yoğurtla servis yapın.


Yarım kg baklayı ayıklayıp, kararmaması için tuzlu ve limonlu suda dinlendirin. 5-6 dal taze sarımsağı doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın. Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 3-4 dakika haşlayın.

Meyvelerin ve havucun kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.

Tereyağından 1,5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıflerı ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın

Çilekli, fıstıklı ve limonlu dondurmayı genişçe bir kup bardağına koyalım. 2 Çorba kaşığı çilek sosunu üzerine gezdirerek, temizlenmiş çileklerle birlikte servis yapalım.

Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatın. Diğer tarafta fasulyeyi ayıklayıp, çok küçük verev biçiminde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri