Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Taze sarımsaklı bakla kavurması
Taze sarımsaklı bakla kavurması
Pratik Taze sarımsaklı bakla kavurması Tarifi

Hazırlanışı: Yarım kg baklayı ayıklayıp, kararmaması için tuzlu ve limonlu suda dinlendirin. 5-6 dal taze sarımsağı doğrayın. 1 adet kıyılmış soğanı 1 kahve fincanı zeytinyağında kavurun. 1 tatlı kaşığı biber salçası ve baklayı ilave edip tencerenin ağzını kapatın. Ağır ateşte, baklalar yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra sarımsağı ekleyip, tuz ve karabiberini ayarlayın. Su ilave etmeden pişmeye bırakın. Tahta kaşıkla arada karıştırarak kavurun. Yoğurtla servis yapın.


Yarım kg baklayı ayıklayıp, kararmaması için tuzlu ve limonlu suda dinlendirin. 5-6 dal taze sarımsağı doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Keyifle yiyebileceğiniz bir kek tarifi. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Zafer Yıldırım, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için cheesecake'i anlattı.

Çiğdem Güler'den farklı bir içlikofte tarifi. Soya kıyması ile yapılan bu yemek hem pratik hem lezzetli..

Tereyağını bir tavada eritin. Kayısıları yıkayın ve kurulayın. Tereyağının içine alın ve hafif kavurun. Tozşeker ve suyu ekleyin.

Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun.

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri