Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Taze sarımsaklı bakla kavurması
Taze sarımsaklı bakla kavurması
Pratik Taze sarımsaklı bakla kavurması Tarifi

Hazırlanışı: Yarım kg baklayı ayıklayıp, kararmaması için tuzlu ve limonlu suda dinlendirin. 5-6 dal taze sarımsağı doğrayın. 1 adet kıyılmış soğanı 1 kahve fincanı zeytinyağında kavurun. 1 tatlı kaşığı biber salçası ve baklayı ilave edip tencerenin ağzını kapatın. Ağır ateşte, baklalar yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra sarımsağı ekleyip, tuz ve karabiberini ayarlayın. Su ilave etmeden pişmeye bırakın. Tahta kaşıkla arada karıştırarak kavurun. Yoğurtla servis yapın.


Yarım kg baklayı ayıklayıp, kararmaması için tuzlu ve limonlu suda dinlendirin. 5-6 dal taze sarımsağı doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın.

Un, pirinç unu, kakao, ceviz, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın.

Önce bir tencereye 1 çorba kaşığı margarini koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave dip, sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin.

Zeytinyağının yarısını tavaya alın. Lüfer balığını temizledikten sonra bütün olarak tavada pişirin.

Polat Renaissance İstanbul Hotel aşçılarından Uğur Özkan Ersoy'dan Sebzeler ve makarnalar eşliğinde sunulan somon ızgara... Yaz ayları için hafif bir tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri