Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Taze sarımsaklı ötçe (mücver)
Taze sarımsaklı ötçe (mücver)
Pratik Taze sarımsaklı ötçe (mücver) Tarifi

Malzemeler:
Yarım kg kıyılmış taze sarımsak
1’er demet kıyılmış taze soğan ve maydanoz
5 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 adet rendelenmiş patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber ve pulbiber
alabildiği kadar un

Hazırlanışı: Bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun. Yoğun kıvam alana kadar un ilave edin. Karışımdan parçalar alıp elinizle şekil verin. Kızgın sıvıyağda kızartın. Karışım bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Sıcak veya soğan olarak servis yapın.


Bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun. Yoğun kıvam alana kadar un ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın. Et suyu ile pirince ilave ağzını kapatın. Pilavı 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurup kenara alın.

Mantarları ve soğanı çok ince doğrayın. Teflon tavada sote edin. Ayrı bir kapta margarini eritin. 2 Çorba kaşığı unu kavurun. Yarım su bardağı süt ve et suyu tabletini ilave edin.

Yarım kg semizotunu ayıklayıp irice doğrayın. 4-5 dal kıyılmış taze sarımsak, yarım kg yoğurt ve tuzu karıştırın.

Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyln. Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, 1 çorba kaşığı unu, yağda kavurun, 1 su bardağı sütü ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri