Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Taze sarımsaklı ötçe (mücver)
Taze sarımsaklı ötçe (mücver)
Pratik Taze sarımsaklı ötçe (mücver) Tarifi

Malzemeler:
Yarım kg kıyılmış taze sarımsak
1’er demet kıyılmış taze soğan ve maydanoz
5 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 adet rendelenmiş patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber ve pulbiber
alabildiği kadar un

Hazırlanışı: Bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun. Yoğun kıvam alana kadar un ilave edin. Karışımdan parçalar alıp elinizle şekil verin. Kızgın sıvıyağda kızartın. Karışım bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Sıcak veya soğan olarak servis yapın.


Bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun. Yoğun kıvam alana kadar un ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pazı yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın. Patates ve soğanı temizleyerek doğrayın. Büyükçe bir tencerede tereyağını hafif kızdırıp unu pembeleşinceye kadar kavurun.

Oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, zeytinyağı, yumurta, salça, toz kırmızıbiber ve tozşekeri iyice karıştırın.

Patatesleri ve brokolileri ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Haşlanmış patatesleri ezin.

Öncelikle un, yumurta, tuz ve suyu karıştırıp ser bir hamur elde edin. Hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirip iri bezelere ayırın.

Ramazan sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri