Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tabule
Tabule
Pratik Tabule Tarifi

Lübnan, Cezayir ve Filistin'de oldukça sık yapılan bir Arap yemeğidir. Genelde falafel ve humusun yanında, pidelerle beraber servis yapılır. Aynı falafelde olduğu gibi hangi ülkenin mutfağına ait olduğu hususunda bir fikir birliğine varmak sözkonusu değildir

Malzemeler
1 su bardağı bulgur
4 yaprak yeşil salata
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 demet maydonoz
2 adet taze soğan
1 aadet sivri biber
2 adet domates
1 adet limon suyu
¼ bağ  nane
 Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı:
Maydanoz, sivri biber, taze soğan ve yeşil salatayı temizleyin, yıkayın ve süzün. Domatesleri soyup çekirdeklerini çıkartın. İnce bulguru ılık suda 15 dakika ısladıktan sonra, yıkayın, süzün ve 10 dakika bekletin. Maydanoz, taze soğan, domates ve sivri biberi incecik doğrayın. Bir kapta süzülmüş bulgur ile birleştirip karıştırın ve limon suyunu, zeytinyağını, naneyi ve tuzu ilave ederek, ezmeden, hep birlikte karıştırın. Buzdolabında, kapağı kapalı olarak 30 dakika dinlendirdikten sonra tabule yi servis edebilirsiniz..


Lübnan, Cezayir ve Filistin'de oldukça sık yapılan bir Arap yemeğidir. Genelde falafel ve humusun yanında, pidelerle beraber servis yapılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Mısır ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

Şeker hastaları için Dr. Gülseren Ünsün'ün taze uskumru buğulama tarifi..

Yemekevi.tv'nin en genç aşçısından çok lezzetli bir tatlı. 16 yaşındaki stajyer aşçı Kadriye Yorulmaz'ın tarifine bayılacaksınız...

Margarinin çok azını ayırıp, kalanını eritin ve yufkaları tek tek yağlayın. Kalan margarinin yarısında çok ince kıyılmış ıspanak yapraklarını kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri