Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tabule
Tabule
Pratik Tabule Tarifi

Lübnan, Cezayir ve Filistin'de oldukça sık yapılan bir Arap yemeğidir. Genelde falafel ve humusun yanında, pidelerle beraber servis yapılır. Aynı falafelde olduğu gibi hangi ülkenin mutfağına ait olduğu hususunda bir fikir birliğine varmak sözkonusu değildir

Malzemeler
1 su bardağı bulgur
4 yaprak yeşil salata
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 demet maydonoz
2 adet taze soğan
1 aadet sivri biber
2 adet domates
1 adet limon suyu
¼ bağ  nane
 Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı:
Maydanoz, sivri biber, taze soğan ve yeşil salatayı temizleyin, yıkayın ve süzün. Domatesleri soyup çekirdeklerini çıkartın. İnce bulguru ılık suda 15 dakika ısladıktan sonra, yıkayın, süzün ve 10 dakika bekletin. Maydanoz, taze soğan, domates ve sivri biberi incecik doğrayın. Bir kapta süzülmüş bulgur ile birleştirip karıştırın ve limon suyunu, zeytinyağını, naneyi ve tuzu ilave ederek, ezmeden, hep birlikte karıştırın. Buzdolabında, kapağı kapalı olarak 30 dakika dinlendirdikten sonra tabule yi servis edebilirsiniz..


Lübnan, Cezayir ve Filistin'de oldukça sık yapılan bir Arap yemeğidir. Genelde falafel ve humusun yanında, pidelerle beraber servis yapılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eskişehir'in muhteşem yemeklerinden biri. Tatar böreği... Hamurişlerine meraklıysanız mutlaka denemelisiniz.

Ramazan ayı boyunca sofralarımızı tatlandıran kadayıfı bayramda sevdiklerinize de ikram edin...

Yarım kg sütü tencereye boşaltın. İçine 1 adet yumurtanın sarısını, 3 çorba kaşığı tozşeker ve 2 çorba kaşığı un ilave ederek çırpma teli ile muhallebi kıvamına gelene kadar çırparak pişirin.

Harcı için, kayısıları ikiye bölün. Pudraşekeri ve tarçın ile kaynamaya bırakın. Suyunu salmaya başladığında bir-iki tutam un ilave edin.

Unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları kırıp, tuz serperek, soğuk su ilavesi ile çok katı olmayan bir hamur elde edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri