Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Soslu patlıcan
Soslu patlıcan
Pratik Soslu patlıcan Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg patlıcan
1 soğan
5-6 sivribiber
4-5 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 domates
kızartmak için: 1 su bardağı sıvıyağ
tuz
süslemek için: 2-3 sivribiber, maydanoz yaprakları

Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bol tuz serperek 15 dakika bekletin. Yıkayıp süzgece alın. Sıvıyağı kızdırıp patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirin. Soğanı soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları temizleyip kıyın. Sivribiberleri küçük doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tencerede zeytinyağını kızdırıp soğan ve sarımsakları pembeleştirin. Sivribiberleri ekleyip kavurun. Domatesleri ilave edin. Patlıcanları servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu ekleyip karıştırın. Biber ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip soğuk olarak servis yapın.


Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bol tuz serperek 15 dakika bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yağı eritin, soğanı kavurun. Bezelye ve maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin. Pirinci de ilave edin, kavurmaya devam edin.

Kemiksiz hindi göğüs etini keskin bir bıçakla enlemesine kesip et döveceği ile döverek inceltin.

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.

Kuzu butlarından ve boşluğundan alınan etler, özel zırh ile çekilip kıyma haline getirilir. Kırmızıbiber, kuru soğan ve baharatlar ile marine edilir.

Sevgililer gününe özel bir kurabiye. Derya Aydın'ın tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri