Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Soslu patlıcan
Soslu patlıcan
Pratik Soslu patlıcan Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg patlıcan
1 soğan
5-6 sivribiber
4-5 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 domates
kızartmak için: 1 su bardağı sıvıyağ
tuz
süslemek için: 2-3 sivribiber, maydanoz yaprakları

Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bol tuz serperek 15 dakika bekletin. Yıkayıp süzgece alın. Sıvıyağı kızdırıp patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirin. Soğanı soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları temizleyip kıyın. Sivribiberleri küçük doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tencerede zeytinyağını kızdırıp soğan ve sarımsakları pembeleştirin. Sivribiberleri ekleyip kavurun. Domatesleri ilave edin. Patlıcanları servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu ekleyip karıştırın. Biber ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip soğuk olarak servis yapın.


Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bol tuz serperek 15 dakika bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Etten bıktım diyenler ya da vejeteryanlar için değişik bir tarif. Zencefil Restoran'ın sahibi sizler için yaptı...

Havuçları temizleyip uzunlamasına 4’e kesin. Verev şekilde küçük küçük doğrayın.

Öncelikle mercimekleri ayıklayın. Haşlayıp, suyunu süzün. Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suya koyup, pişirmeye devam edin. Bu arada bulgurları ayıklayın.

Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliginde bezelere ayırın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri