Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Soslu patlıcan
Soslu patlıcan
Pratik Soslu patlıcan Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg patlıcan
1 soğan
5-6 sivribiber
4-5 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 domates
kızartmak için: 1 su bardağı sıvıyağ
tuz
süslemek için: 2-3 sivribiber, maydanoz yaprakları

Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bol tuz serperek 15 dakika bekletin. Yıkayıp süzgece alın. Sıvıyağı kızdırıp patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirin. Soğanı soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları temizleyip kıyın. Sivribiberleri küçük doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tencerede zeytinyağını kızdırıp soğan ve sarımsakları pembeleştirin. Sivribiberleri ekleyip kavurun. Domatesleri ilave edin. Patlıcanları servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu ekleyip karıştırın. Biber ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip soğuk olarak servis yapın.


Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bol tuz serperek 15 dakika bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hem çocuklar hem yetişkinler için çok keyifli bir tatlı. Yapılışı da çok basit. Fatoş Yalçınkaya bu tarifi sizlerle paylaştı..

İlk önce soğan, pırasa, havuç, patates, fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin. Önce fasulyeyi koyup 10 dakika pişirin. Diğer sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Sütü bir tencereye alın. Peyniri rendeleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Margarini eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri