

Pratik Salatalık dolması Tarifi
Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi
Hazırlanışı: 4 adet salatalığı alacalı soyun. İstediğiniz yükseklikte kesin. İçlerini oyarak kenara alın. Çıkan içleri rendeleyip, 2 adet rendelenmiş havuç, 1 diş dövülmüş sarımsak ve 2 çorba kaşığı süzme yoğurtla karıştırın. Karışımı salatalıkların içine doldurun. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Aşçının notu: İç malzemeye, 1 çay bardağı ezilmiş beyaz peynir de ekleyebilirsiniz.
Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi
Yemek Kategorileri
Son Aranan Yemek Tarifleri
Pirinci yarım saat kadar tuzlu sıcak suda bekletin. Sonrasında iyice yıkayıp, suyunu süzdürün.
Yılbaşı sofralarının vazgeçilmesi hindi dolmasını bir de bu tarifteki gibi deneyin...
Nohutları akşamdan ıslatın. Süzüp 10 dakika pişirin ve tekrar süzün. Patlıcanları dilimleyip tuzlayın. Yıkayıp kurulayın. Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Patlıcan, biber ve domatesleri kızartın.
Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın.
Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın.
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri