Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Rokalı haydari
Rokalı haydari
Pratik Rokalı haydari Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 su bardağı süzme yoğurt
4 çuha biber
1 demet roka
2 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
tuz

Hazırlanışı: Biberleri közleyip kabuklarını soyun. Rokayı temizleyip kıyın. Sarımsağı temizleyip ezin. Roka ve biberi 1 kaşık tereyağında soteleyin. Sarımsağı yoğurda ilave edin. Tuz serpip sotelediğiniz biber ve rokayı da yoğurda ekleyip karıştırın. Kalan 1 kaşık tereyağını tavada eritin. Hazırladığınız karışımın üzerine döküp servis yapın.
Not: Bu mezeyi hazırlarken taze sarımsak kullanırsanız daha hoş bir tat elde edersiniz.


Biberleri közleyip kabuklarını soyun. Rokayı temizleyip kıyın. Sarımsağı temizleyip ezin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabuklarını soyduğunuz patatesleri yuvarlak ve ince dilimler halinde kestikten sonra 5 dakika suda bekletin.

Kıymayı bir gün önceden bir kere çektirin. Kıymaya karbonat karıştırarak yoğurun. Bir gün bekletin.

Suyu kaynatıp, demliğe alın. Yeşil çayı ilave edip, demliğin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın. Yarım limonu dilimleyerek fincanlara paylaştırın.

Yağ ve pudra şekerini bir kaseye koyun. Beyazlaşıncaya kadar karıştırın. Yumurtaları teker teker kırıp yağa yedirin. Üzerine sütü ilave edin. Unu eleyin. Dövülmüş cevizleri ve üzümleri karıştırın.

Bisküvileri ufalayın veya ezin. Tereyağını eritip şekeri ilave edin. Şeker eriyince yağlı karışır bisküvilere ekleyip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri